Meghalt a Dire Straits gitárosa

2023.08.31. 19:19
Meghalt a Dire Straits egykori gitárosa, Jack Sonni, aki a legendás Brothers In Arms című albumon dolgozott az együttessel. 68 éves volt.

A brit rockzenekarral felvételt készítő zenészek által létrehozott csoport a közösségi médián keresztül tisztelgett emléke előtt  − írta meg a The Independent

Szeretett Jackünk távozása űrt hagyott a szívünkben és a lelkünkben... nagyon fogsz hiányozni, de örökre velünk maradsz.

− fogalmaztak. 

Sonnit néha szeretettel úgy nevezték, hogy a „másik gitáros a Dire Straits-ben”, utalva az „első gitárosra”, Mark Knopfler zenekarvezetőre. Az együttest Mark és David Knopfler, John Illsley és Pick Withers alapította 1977-ben.

Sonni honlapja szerint „író, zenész, nomád történetmondó, apa és nagyapa, aki szívén viseli a valóságot, a nehezen megtanult leckét, miszerint: az élet rövid”.

Hozzáteszik:

Az élet egy nagyszerű dolog. Elsajátította a jól és a jelenben élni filozófiájá, hogy emlékezetes pillanatokat teremtsen a barátaival és a családjával.

A gitáros játszott a zenekar Brothers In Arms című albumán és a lemezt kísérő turnén.

Sonni tagja volt egy DSL Legacy nevű csoportnak is, amelyet olyan egykori zenészek hoztak létre, akik az évek során a Dire Straits-szel játszottak és készítettek felvételeket.