Meghalt a Marvel-filmek egyik kulcsembere

2023.08.31. 09:49
Társproducer és rendezőasszisztens, a Harry Potter-filmek állandó háttérembere, Jamie Christopher meghalt. 52 éves volt.

Jamie Christopher, a Thor: Sötét világ, A galaxis őrzői, a Bosszúállók: Ultron kora, a Fekete özvegy társproducere és első rendezőasszisztense 52 éves korában szívproblémák miatt elhunyt – írja a Deadline.

A Marvel Studios vezetői közleményt adtak ki, melyben leírják végtelen szomorúságukat Christopher halála miatt, aki több mint egy évtizede a Marvel csapatának tagja.

Nyugalmat sugárzott a kamera mögött, és csodálatos, támogató stábtag volt a forgatásokon.

Jamie első marveles munkája a Thor: The Dark World reklámfilmje volt, amiben még csak kis szerepet játszott, de kemény munkájának és szorgalmának köszönhetően ügyvezető producer lett a Doctor Strange az őrület multiverzumában és a Fantasztikus Négyesben. Első rendezőasszisztensként kulcsfontosságú munkatárs volt a Harry Potter-szériában is a 2001 és 2011 között bemutatott filmekben. Egyik kollégája szerint, „Jamie jóbarát volt, és szeretett filmeket készíteni, szerette a munkáját, tényleg a legjobbak közé tartozott, és halála nagy veszteség mindenkinek, akinek volt szerencséje vele dolgozni”.

Színészként is próbálkozott még a kilencvenes években, szerepelt David Fincher A végső megoldás: Halál (Alien 3) című filmjében, később feltűnt a James Bond: AranyszembenAz ötödik elemben és a Múmiában is.

A nagyszerű filmes szakembert gyászolja felesége, Carly, közös gyermekük, Killeon, és korábbi házasságából három gyermeke: Stella, Teddy és Phoebe.