Ezért nem kaphatja meg James Bond szerepét Tom Hardy

2023.09.15. 07:04
Tom Hardy napjaink egyik legfelkapottabb színésze, aki olyan tudatosan építi a karrierjét, hogy nem riad vissza a testi átváltozásoktól sem, és szinte minden műfajban láthattuk már a sci-fitől a szuperhősös filmeken át a drámai alakításokig. A brit szupersztár 1977. szeptember 15-én született London Hammersmith kerületében – születésnapján kvízzel köszöntjük.

The Bikeriders a címe Tom Hardy legújabb filmjének, amelyet 2023. december 1-jén mutatnak be az Egyesült Államokban. A film a Vandals nevű motoros banda felemelkedését meséli el egy olyan nő szemszögéből, aki feleségül ment az egyre erőszakosabb csapat egyik tagjához.

A főszerepekben Tom Hardy mellett Austin Butler (Elvis) és Jodie Comer (Az utolsó párbaj) látható. A filmet Jeff Nichols rendezte Danny Lyon azonos című könyve alapján, amely a Chicago Outlaw Motorcycle Club nevű bandáról szól. A filmnek már kijött az első trailere is:

Tom Hardy filmjei közül emeljük ki most a Locke – Nincs visszaút című, egyedülálló és lenyűgöző, 2013-as angol–amerikai drámát. A színész egy végtelenségig precíz építésvezetőt alakít, aki karrierjének legfontosabb napjára készül. Ivan Locke minden tőle telhetőt megtesz, hogy a dolgok olajozottan haladjanak, az irányítás mégis kicsúszik a kezéből, és úgy tűnik, gondosan felépített élete darabjaira hullik. Tom Hardyt gyakorlatilag végig az autóban látjuk, és a telefonbeszélgetésein keresztül rajzolódik ki a dráma.

Tabu című amerikai–angol drámasorozatnak (2017) pedig Tom Hardy nemcsak főszereplője, de szülőatyja és producere is. A történet hőse, James Keziah Delaney bejárta a világot, majd Londonba visszatérve átveszi apja tönkrement hajózási cégét, és szembe találja magát a Kelet-indiai Társasággal.

Bosszú és medvetámadás

Tom Hardy sok-sok filmje közül az egyik megtörtént eseményeken alapul: Alejandro González Iñárritu rendezte, és egy Hugh Glass nevű férfiről szól, aki bosszút akar állni egyik társán, miután az megölte a fiát, majd őt is meg akarta gyilkolni, végül magára hagyta meghalni. A medvetámadás során szétmarcangolt férfi hegyen, völgyön, erdőn, folyón, vérben, sárban kúszik, hogy bosszút állhasson…

2016-ban ez a film hozta meg Leonardo DiCapriónak élete legelső Oscar-díját. Hogy melyik volt ez a film, és mit hozott Tom Hardynak, születésnapi kvízünkből kiderül.