Bajor Lili: Én apát nagyon alázatosnak láttam

2023.09.22. 06:29
Az „Adom a napom” című műsorban beszélgetett egymással Gálvölgyi János és Bajor Lili. Bajor Imre lánya, elmondta, milyen is egy híres szülő gyerekének lenni még úgy is, hogy ez a bizonyos szülő már nincs is az élők sorában.

Gálvölgyi János az Adom a napom című tévéműsorban beszélgetett Bajor Imre lányával, Bajor Lilivel. „Még mindig érzed, hogy kinek is vagy a lánya?” − hangzott el a kérdés Gálvölgyitől, aki hozzátette, tudja, a híres szülők gyerekei erre vagy nagyon pozitívan, vagy nagyon negatívan reagálnak, középút nincs.

Lili sajnos a negatív oldalt erősíti. Elmondása szerint, éppen Gálvölgyi adta neki azt a tanácsot, ami egy életre vele maradt, miszerint „emögül nem lehet kilépni, ezt csak kezelni lehet”.

Ez valóban egy tanulási folyamat

− mondta arra utalva, hogy ezt sosem tudja egészen megszokni az ember. Leginkább édesapja halálakor érezte meg, mit is jelent, hogy ő Bajor Imre lánya, ma pedig már kifejezetten úgy érzi, nem akar arról beszélni, miként is élte meg édesapja elvesztését és nem akarja felidézni, milyen apa is volt a színész. 

Fájó pont számára, hogy rá soha nem kíváncsiak, amikor megkeresik, nem kérdezik meg tőle, hogy édesapjának melyik szerepe volt rá a legnagyobb hatással, vagy esetleg tudja-e, hol tartotta a jelmezeit.

Mindig ugyanazok a kérdések kerülnek elő

− fogalmazott keserűen Bajor Lili. Azért bántja mindez a fiatal nőt, mert úgy véli, szakmai szempontból is volt alkalma kellően megfigyelni édesapját, így ilyen szempontból is érdekes információkkal tudna szolgálni a nyilvánosság számára. 

Én apát nagyon alázatosnak láttam. Tudtam, hogy előadás előtt nem szólhatok hozzá, mert olyankor figyel. Mindig pontos volt és tudta a dolgát

− idézte fel. 

Bajor Imrét lánya elmondása szerint kollégái is nagyon szerették és mindig volt mindenkihez egy kedves szava, ami nagy nyomot hagyott a lányban.

Fiatalon érte a halál

Bajor Imre közel tíz évvel ezelőtt, 2014 augusztusában halt meg agydaganatban. Az 57 éves színész halála az egész országot és magyar színészvilágot sokkolta. A magyar színész és humorista Hámori Eszter színésznőt vette feleségül, akivel két gyermekük született, Lili és Marcell. Megkapta a Karinthy-gyűrűt és a Magyar Köztársaság Érdemrend kiskeresztjét.

A nézők leginkább a tévéműsorokból ismerhették, ugyanis rendszeres tagja volt a Heti Hetes humorsorozatnak, valamint ő alakította Oli urat a Szomszédok című híres magyar filmsorozatban. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport