Váratlanul új lemezzel jelentkezett Ed Sheeran

2023.09.29. 18:32
Váratlanul új albummal jelentkezett Ed Sheeran. A korábbiakhoz hasonlóan az Autumn Variations című lemez producere is a National amerikai rockzenekar tagja, Aaron Dessner volt.

A jövő héten, október 2-án pedig már érkezik a kiadvány élő verziója is, amelynek különlegessége, hogy a hangfelvételeket a rajongók otthonaiban rögzítette a világsztár – közölte a Magneoton, az anyag magyarországi forgalmazója pénteken az MTI-vel.

A 33 éves, négyszeres Grammy-díjas Ed Sheeran májusban jelentette meg a matematikai jeleket a címében felsorakoztató lemezeinek utolsó darabját, a „–” (Subtract) című albumot.

A brit dalszerző-énekes akkor arról mesélt, hogy eredetileg teljesen más dalokat tervezett kiadni, de a családjában és baráti körében beállt változások, megpróbáltatások egy új irányba sodorták.

Mégsem egy kiadatlan demóhoz nyúlt vissza, hiszen az Autumn Variations egy stúdió-session alatt született tavaly ősszel.

A korong tizennégy dalának mindegyikét – Edward Elgar Enigma Variations című műve nyomán – Sheeran egy-egy barátja inspirálta. Az Autumn Variations az ősz bensőséges hangulatát ragadja meg fényképszerűen.

Az albumon felsejlik a magány, az elszigeteltség és a fájdalom érzése, de az elengedéshez szükséges felszabadító erő és az új kapcsolatok felemelő érzése is előbukkan.

Ed Sheeran 2011-ben robbant be a brit zenei színtérre „+” című debütáló kiadványával, majd a következő években érkezett az „x”, a „÷”, a No.6 Collaborations Project, a 2021-ben kiadott „=”, majd végül idén tavasszal a „–” (Subtract).

A brit sztár 2019-ben koncertet adott a Sziget fesztivál nyitónapján, 2021-ben pedig színpadra lépett az MTV EMA Hungary díjátadó gáláján a Budapest Sportarénában.