A McDonald’s Pálfi Györggyel és a Margaret Islanddel ünnepli 35. születésnapját

2023.10.10. 10:09
Az első McDonald’s 35 éve nyílt meg a Régiposta utcában. Az ünnepre Pálfi György rendez közösségi filmet, amelyhez a Margaret Island írja a zenét.

Mivel az itthoni McDonald’s éttermekhez több generációnak is személyes és különleges élményei fűződnek, a „Meki” különleges filmmel ünnepli meg az első itthoni étterem megnyitásának évfordulóját. A közösségi film rendezője Pálfi György, aki azt mondta, a McDonalds része a magyar kultúrának, ezt a magyar beceneve, a Meki bizonyítja, és számára is több mint egy gyorsétterem.

„A sült krumplin túl találkozóhely, gyerekkoromban a rendszerváltás. A Régiposta utcai Meki megnyitása egy nyugati berendezkedésű világ egyik első konkrét megjelenése volt Budapesten.”

Az emlékmontázshoz a tartalmat az elmúlt évtizedek vendégei és dolgozói adják majd, az egészet pedig Pálfi fűzi össze hangulatos egységgé – írja a Noguchi közleménye. Az elmúlt 35 évben számos különleges eseménynek és élménynek adtak otthont az itthoni éttermek – zsúrok, bulik, randevúk helyszíneként is szolgáltak az ország különböző pontjain.

A cég weboldalára az egykori vendégek, munkatársak október 22-ig tölthetik fel a Mekihez kapcsolódó személyes élményeket, videókat, képeket, és így részt vehetnek egyrészt a közösségi film elkészülésében, másrészt egy nyereményjátékban is. A VHS-kazetták, előhívatott analóg fotók és újabb mobilos tartalmak mögött a Margaret Island zenéje szól majd a filmben, és persze a zenekarnak is vannak kedves élményei az étteremről.

Mindannyiunknak vannak nosztalgikus Meki-élményei, gyerekkorunkban mindig egy program volt, ha elmentünk enni, nem beszélve az ott tartott szülinapokról. A Meki sokunk számára találkozási csomópont.

Ahogy elmondták, sokszor volt találkahely vidéki indulás előtt, vagy rögtönzött zenekari megbeszélés helyszíne. A dalszerzők direkt ehhez a projekthez írják új dalukat.