Debrecenben már gőzerővel készülnek a karácsonyi időszakra

2023.10.26. 11:34 Módosítva: 2023.10.26. 11:41
A Debreceni Advent 2023. november 25-én 9 órakor nyitja meg kapuit, és december 23-án 19 óráig várja a látogatókat. A négy hét alatt karácsonyi vásár, gasztronómiai programok, vásári attrakciók, koncertek és jégpálya várja a kikapcsolódásra vágyókat és az ajándékra vadászókat.

A debreceni nagytemplom előtti és a belvárosi karácsonyi vásár minden évben varázslatos karácsonyi hangulatot áraszt, díszletként a város csodás épületei szolgálnak. A vásári korzón idén is várhatóak modern és tradicionális termékek egyaránt: szőnyegek, szőttesek, kézzel készült kerámiák és fajátékok, mézeskalácsok, gyógyfüvek, teák, szaloncukrok, karácsonyi díszek, dekorációk. 75 stand kínálja majd termékeit, és 23 faházban kaphatóak a kulináris finomságok.

Minden adventi hétvégén szabadtéri programokkal és a DEMKI-vel közösen megálmodott Adventi Kuckóban játszóházzal, kézműves-foglalkozásokkal lehet találkozni a belvárosi sétálóövezetben. De lesz guruló zongorista, verklis, ahogy mesefigurák, táncosok, zenészek és gólyalábasok is feltűnnek a nézelődő közönség között. A Mikulásra várva december 1. és 6. között az óvodások által dekorált dézsás fenyőfák díszítik majd a belvárost, és a Mikulás az Adventi Kuckóban fogadja a gyerekeket.

A Kölcsey Központban minden hétvégén adventi műsorok várják a látogatókat: az Adventissimo, a Valceremónia, a Szent Efrém Férfikar koncertje, és a Hajdú70 gálaestet is megrendezik.

Az adventi vasárnapok fő attrakciója a gyertyagyújtás, december 3-án az első gyertya meggyújtását 16.45-től hagyományőrző művészeti csoportok felvonulása vezeti föl a Régi Városházától a Debreceni Református Nagytemplomig, és akkor borul ünnepi fényekbe a belváros.

Idén is 750 négyzetméteres jégpálya várja a téli sport szerelmeseit november 25-től január 7-ig. Az adventi szombatokon különböző tematikájú, karácsonyi hangulatú zenékkel várják a DJ-k a koridiszkóra látogatókat.

A Debreceni Advent idején több méter magas falra kerülnek fel kivetített portréfotók a város közösségei mögött álló inspiráló egyéniségekről, a jelöltek fotóit Debrecen egyik legjobb portréfotósa, Jakkel Rudolf készíti az adventi eseményhez.