John Lennonról készül dokumentumfilm-sorozat, már a narrátor is megvan

2023.10.29. 19:07
A John Lennon elleni merényletet dolgozza fel egy új produkció. A Murder Without a Trial (Gyilkosság tárgyalás nélkül) című dokumentumfilm-sorozat narrátora Kiefer Sutherland lesz.

John Lennont New York-i otthona előtt 1980. december 8-án lőtte le hátulról Mark David Chapman. A férfi bűnösnek vallotta magát a tárgyaláson, és életfogytiglani börtönre ítélték. Először 2000-ben folyamodott szabadlábra helyezéséért. Azóta tavaly már a 12. alkalommal utasították el kérvényét.

A háromrészes produkciót az Apple+ streamingszolgáltató számára Nick Holt és Rob Coldstream rendezi – számolt be róla a Rolling Stone magazin.

A minisorozat Lennon kulturális hatását és zenéjét is bemutatja, mielőtt részletesen felidézné a Beatles egykori tagja ellen 1980-ban elkövetett gyilkos merényletet. A műsorban beszámolnak a gyilkossági nyomozásról és a gyilkosságot elkövető Mark David Chapman elítéléséről is – vette észre a kultura.hu.

A dokumentumfilm-sorozat alkotói a New York-i rendőrségtől és a kerületi ügyészségtől is engedélyt kaptak a forgatáshoz. A produkcióban exkluzív interjúk láthatók olyan szemtanúkkal, akik először szólalnak meg, és Lennon közeli barátaival, akik új megvilágításba helyezhetik életének és halálának részleteit. Megszólaltatják Chapman ügyvédeit, pszichiátereit és az ügyében eljáró nyomozókat és ügyészeket is.

Kiefer Sutherland korábban a Nascar 3D című kanadai–amerikai dokumentumfilm narrátoraként is szerepelt. A Golden Globe- és Emmy-díjas színészt sok néző a 24 című akciófilm-sorozat sztárjaként ismeri. A minisorozat executive producere David Glover, Mark Raphael és Rob Coldstream, producere pedig Simon Bunney és Louis Lee Ray. Az Apple+ későbbi időpontban közli a dokumentumfilm-sorozat bemutatásának dátumát.

Ez az utolsó dal

Több mint 50 évvel a The Beatles feloszlása után a zenekar bejelentette, hogy kiadják az utolsó dalukat. Sir Paul McCartney és Sir Ringo Starr a jövő héten jelenteti meg az utolsó olyan dalt, amelyen mind a négy Beatles-tag közreműködik.

A Now and Then című dal John Lennon 1970-es évekbeli demófelvételén alapul, McCartney és Starr tavaly fejezték be. A nyáron egy BBC-interjúban Paul McCartney ízelítőt adott a dalból, és elmondta, hogy a mesterséges intelligenciát használták John Lennon énekhangjának „kinyerésére” egy régi kazettából.

A SZÁM PREMIERJE 2023. NOVEMBER 2-ÁN, CSÜTÖRTÖKÖN 14 ÓRAKOR LESZ.

A dal a Beatles Red and Blue albumának újramasterelt változatán is szerepel majd, amely november 10-én jelenik meg.