Angelina Jolie beült az Operaházba, és megkönnyezte a darabot

2023.11.03. 11:04
Halottak napja alkalmából egy kis kulturális feltöltődésre szavazott a világhírű amerikai színésznő.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Operaház vezetője osztotta meg a hírt a Facebook-oldalán, hogy a csütörtök esti előadás alatt a közönség soraiban egy különleges vendég foglalt helyet. Angelina Jolie egy páholyból nézte végig az Operaház művészei által feldolgozott Verdi-darabot. A Rekviemet egy ponton a művésznő a képek tanúsága szerint még meg is könnyezte.

Tegnap nem Angelina Jolie, a Callas c. filmet forgató színésznő volt a főszereplő az Operaházban, hanem Verdi, az ő Rekviemje és az Opera művészei. (De azért fotósunk szemfülessége dicséretes.) Viszont döbbenetes erejű, megható esténk volt. Ezt a művet egy itáliai parasztfiú kezéből folyatta ki a Jóisten. Duplázás holnap, triplázás szerdán!

– fűzte hozzá a képekhez Ókovács Szilveszter.

A színésznő a Pablo Larraín rendezésében készülő Maria című film miatt tette át a székhelyét rövid időre Budapestre. A filmben, amely Maria Callas opera-énekesnő életéről és színpadi sikereiről szól majd, a főszereplőt Angelina Jolie alakítja. Jolie nyolc héten keresztül forgatja majd Párizsban, Görögországban, Budapesten és Milánóban az amerikai származású görög opera-énekesnő újragondolt élettörténetét. 

De nemcsak az operaház, hanem a budapestiek életét is alaposan felforgatja a forgatás, ugyanis lezárják az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca között szombaton 6.00 és 17.30 óra között, mert a Magyar Állami Operaház előtt filmet forgatnak.