Újabb részletek derültek ki a Nemzeti Színházban történt balesetről

2023.11.11. 12:35
Az Index információi szerint Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót érte baleset a Nemzeti Színházban pénteken, ami miatt félbeszakították a Rómeó és Júlia című előadást is. Értesülésünket az intézmény szombati közleményében megerősítette. Úgy tudjuk, a baleset a színfalak mögött történt.

Mint azt korábban megírtuk, baleset miatt félbeszakadt a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia péntek esti előadása. Az Index úgy értesült, hogy Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót érte baleset, ami miatt félbe kellett szakítani a színdarabot.

Úgy tudjuk, a szerencsétlen eset a színfalak mögött történt, és a Nemzeti Színház körlevélben tájékoztatta dolgozóit, hogy nem nyilatkozhatnak az esetről.

A Nemzeti Színház szombaton délelőtt közleményt adott ki, amelyben megerősítette az Index információit, melyek szerint Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót baleset érte. A teátrum közölte: a mentősök hamar a helyszínre érkeztek, és szakszerűen ellátták a színművészeket, akiket kórházba szállítottak.

A Vidnyánszky Attila vezérigazgató által szignózott kommüniké kiemeli, hogy a balesetet szenvedett színészek

a körülményekhez képest jól vannak.

A Nemzeti Színház azt is közölte, hogy a baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van, a „repertoárban bekövetkező elkerülhetetlen változásokról folyamatosan tájékoztatják a közönséget”.

Az intézmény már pénteken tájékoztatott arról, hogy a november 11., szombatra meghirdetett Körhinta előadás elmarad, az Index pedig úgy értesült, a szintén szombaton műsorra tűzött Woyzeck című darabot sem rendezik meg. A színház ezt is megerősítette később.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport