Alföldi Róbert: Nem az a fontos most, ki mikor mondott le

2023.11.13. 18:11
Alföldi Róbert a közösségi oldalán osztotta meg gondolatait a Nemzeti Színházban történt balesetről. A színész szerint most nem az a fontos, hogy ki mikor mondott le, hanem az, hogy a két színész minél hamarabb felépüljön.

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház egykori igazgatója az intézményben pénteken történt balesettel kapcsolatban azt írta Facebook-oldalán, hogy „bár Magyarországon elég ritka, hogy valaki valóban felelősséget vállal, nem az a fontos, hogy ki mikor mondott le, és hogy ki fogadta el, vagy sem, de még a szimpátiák sem fontosak”.

Egyetlen dolog fontos! Hogy a két kollégánk minél hamarabb és teljesen gyógyuljon és épüljön fel! És amíg ez megtörténik, addig minden segítséget – anyagit is! – megkapjanak

– fogalmazott a színész.

Hozzátette, hogy sok erőt és mielőbbi teljes gyógyulást kíván a színészeknek. „Most van az a pillanat, amikor az egész szakma, mindentől függetlenül veletek van, és rátok gondol” – zárta bejegyzését Alföldi Róbert.

A színész egyébként egyszer maga is mélybe zuhant, méghozzá 2009 áprilisában, amikor már a Nemzeti Színház főigazgatója volt. Az akkori beszámolók szerint Alföldi a Bárka Színházban, a Koldusopera egyik előadásán két méter magasból zuhant arccal a színpadra.

Mint megírtuk, baleset miatt félbeszakadt a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia péntek esti előadása. 

Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót érte baleset, amely a színfalak mögött történt, pontosabban valószínűleg a színpad és kulisszák határán, ugyanis információink szerint a két színész a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedhettek, hogy  több hónapig is eltarthat a felépülésük. 

Az intézmény vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila elismerve felelősségét, lemondott posztjáról, amit a Kulturális és Innovációs Minisztérium is megerősített. A tárca közleménye szerint Csák János miniszter „a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel”.