Elárulták, hogy ki fogja vezetni a következő Oscar-díj-átadót

2023.11.16. 09:46
Bejelentették a 96. Oscar-gála műsorvezetőjét, 2024-ben Jimmy Kimmel, a Jimmy Kimmel Live! talkshow műsorvezetője lesz a díjátadó házigazdája.

„Mindig is arról álmodoztam, hogy pontosan négyszer vezetem az Oscar-gálát” – tréfálkozott Jimmy Kimmel műsorvezető, miután kiderült, jövőre is ő lesz az Oscar-díj-átadó házigazdája.

A műsorvezető zsinórban másodszor, korábban pedig 2017-ben és 2018-ban vezette a neves díjátadót.

A Deadline kiemelte: amikor Kimmel először vezette az Oscar-gálát, akkor a díjátadó egyik legkínosabb bakija történt, ugyanis összecserélődtek a borítékok és a Holdfény című film helyett a Kaliforniai álmot hirdették ki győztesként. A hiba után Kimmelnek kellett kiállni a közönség elé, és bocsánatot kérnie.

Tavaly visszatért az Oscar-gálára, és nagy megtiszteltetés, hogy Jimmy ismét végigkalauzol minket a szórakoztatóipar egyik legfontosabb ünnepén

– mondta Craig Erwich, az ABC Entertainment, a Hulu és a Disney streaming Originals elnöke. A szervezők azt is elárulták, hogy Jimmy Kimmel mellett az est ügyvezető producere Molly Mcnearey lesz.

„Nagyon örülünk, hogy Jimmy visszatért műsorvezetőnek, Molly pedig executive producerként tér vissza az Oscar-gálára.” „Mindketten osztoznak a filmek iránti szeretetünkben és az iránti elkötelezettségünkben, hogy dinamikus és szórakoztató műsort készítsünk a közönségnek” – mondta Bill Kramer, az akadémia vezérigazgatója és Janet Yang, az akadémia elnöke.

Hozzátették, „Jimmy az emberség és a humor tökéletes ötvözésével minden idők egyik legjobb műsorvezetője, Molly pedig az egyik legjobb tv-producer”.

Az Oscar-díjakat ismét a hollywoodi Dolby Színházban adják át 2024. március 10-én.