Rendkívüli felhívást intéztek a Nemzeti Színházban történt baleset miatt

2023.11.16. 13:20
A Magyar Színházi Társaság (MSZT) egy felhívást intézett a hazai színházakhoz, amiben azt kérték: nyilvánítsanak szolidaritást a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művészei, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó mellett.

Mint korábban megírtuk, péntek délután félbeszakadt a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia című előadás, két szereplő, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó ugyanis egy rossz lépést követően lezuhant és súlyos sérüléseket szenvedett. 

A Nemzeti Színház szerdán közölte, hogy Szász Júliát hazaengedték a kórházból. Az egész társulat nevében jobbulást kívántak a színésznőnek. A két színész felépülése azonban hónapokig is eltarthat. 

A Magyar Színházi Társaság csütörtökön állított össze egy felhívást, amely az Indexhez is eljutott, és amelyben arra kérik a hazai színházakat, hogy egy szimbolikus gesztussal fejezzék ki jókívánságaikat a két színész mellett. 

A Kollegialitás Juliért és Ottóért címmel kiadott felhívásban azt írták:

Mutassuk meg Julinak és Ottónak, hogy az egész színházi szakma velük van és velük érez. Decemberben valamelyik előadás előtt a taps nekik szóljon, és az erről készült videókból összeállítást készítünk, amit elküldünk nektek. Csatlakozzatok minél többen, hogy megmutassuk, képesek vagyunk még közösen érezni, támogatni egymást.

Zajlik a vizsgálat

Arról is írtunk korábban, hogy a színházi baleset ügyében egy szakértői vizsgálat zajlik. A helyszínen azonban csak ma, csütörtökön kezdi meg a díszlet vizsgálatát a rendőrség. A díszletet ehhez vissza kell építeni, de ahogy az Index utánajárt: el sem lett volna szabad bontani. 

Mindeközben a hét elején a színház igazgatója, Vidnyánszky Attila lemondott, de ezt Csák János kulturális miniszter nem fogadta el. Ezzel párhuzamosan pedig a hazai kulturális élet vezetői – kis túlzással – kórusban és parancsszóra kezdték el mentegetni a bajba keveredett színházigazgatót.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport