Balesete után jelentkezett be Szász Júlia közösségi oldalán

2023.11.21. 22:08
A múlt héten engedték haza a kórházból Szász Júliát, miután november elején súlyos sérülést szenvedett el a Nemzeti Színházban. A színművész 2023. november 21-én, kedden ismét egészségügyi állapotáról tett közzé bejegyzést közösségi oldalán.

Szász Júlia, a Nemzeti Színház színművésze közösségi oldalán ismertette követőivel, hogyan halad balesete utáni felépülése.

Round 2 Fight.

– tette közzé a 24 órán át elérhető Instagram-sztorijában Szász Júlia.

A színművész egy csuklójáról készült fotót osztott meg, amelyen feltehetően egy kórházi karszalag látható.

Ahogy azt korábban megírtuk, baleset miatt félbeszakadt a Nemzeti Színházban a  Rómeó és Júlia  előadása. Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót november elején érte baleset, amely a színfalak mögött történt, pontosabban valószínűleg a színpad és kulisszák határán. Információink szerint a két színész a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedhettek, hogy több hónapig is eltarthat a felépülésük. A díszlet felépítése a Nemzeti Színház oldalán lévő képeken is látható.

Azóta Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót is kiengedték a kórházból. Mindkét színművésznek folyamatosan javul az állapota, de a lelki megrázkódtatáson még nincsenek túl.

Az intézmény vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila, elismerve felelősségét, lemondott posztjáról, amit a Kulturális és Innovációs Minisztérium is megerősített. A tárca közleménye szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter „a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel”.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport