Hátrahagyják vidéki bázisaikat, decemberben már Veszprémben lesznek

BNAGZ20070807443
2023.11.25. 11:06
A Kultháló program egyik fontos feladata, hogy a Bakony–Balaton régió kisebb, rejtettebb településein is megerősítsék a kulturális életet, azt különleges formában az emberek elé tárják. 2023. december kilencedikén az egyes Kultháló-bázisok egy különleges találkozó keretein belül mutatják be az érdeklődőknek tevékenységüket.

Adventi tárlat indul, aminek megnyitója speciális esemény lesz. Nem csupán a karácsonyi készülődés időszakát színesítik művészettel a szervezők, de lehetőséget is biztosítanak arra, hogy a megnyitón a Kultháló-bázisok megmutathassák tevékenységüket az érdeklődőknek.

Az eseményen többek közt kerekasztal-beszélgetésen is részt vehetnek a vendégek, amelyet Winkler Nóra vezet.

Alulról építkező művészet

Az eseményt 2023. december kilencedikén, szombaton tartják Veszprémben, amelyen kiemelt figyelmet kap a vöröstói Éden Porta szabadegyetem.

A tárlaton megtekinthető Bukta Imre Kossuth-díjas képzőművész, F. Balogh Erzsébet festőművész, Kopasz Tamás  Munkácsy-díjas képzőművész, Krasz Ádám hang- és médiaművész, Molnár Ágnes Éva médiaművész és Szirtes János Munkácsy-díjas képzőművész, médiaművész kiállítása.

A Kultháló-bázisok – a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kiemelt projektje – egyik fontos feladata, hogy teret adjon a művészeknek, művészbarátoknak, a művészet szerelmeseinek, hogy közösen megélhessék a művészet különlegességét. Igyekeznek a régió rejtettebb településein összekapcsolni a helyi alkotókat, a kortárs művészet jól ismert szereplőit és a lakosokat.

A Bakony–Balaton régió művészeti bázisai nem korlátozódnak egyes alkotási ágazatokra. Képzőművészek, zenészek, irodalmi alkotók egyaránt összegyűlnek, hogy a művészeti tevékenység közösségi erejét is megélhessék.

Az alulról építkező, önszerveződő alkotóközösségek a művészet megtapasztalásának különleges alkalmait teszik lehetővé

– olvasható a Kultháló weboldalán.

A BakonyBalaton régióban közel egy tucat Kultháló-bázis található. A veszprémi eseményen a vöröstói központ kap kiemelt figyelmet.

(Borítókép: Vöröstó látképe. Fotó: Nagy Zoltán / MTI)