Nyugdíjba vonulását fontolgatja Hollywood sztárja

2023.12.05. 07:54 Módosítva: 2023.12.05. 09:59
Nicolas Cage azt mondja, még három vagy négy filmben fog szerepelni, mert úgy érzi, hogy a mozival elmondott mindent, amit mondania kellett.

Hollywood egyik legtermékenyebb színésze nyugdíjba vonulását fontolgatja. A 60. életévének betöltésére készülő Nicolas Cage azt mondja, már majdnem befejezte a filmes szereplést.

Lehet, hogy még három-négy film maradt bennem

– mondta a színész a Vanity Fairnek.

Mit akar kezdeni a 15 évvel?

„Úgy érzem, a mozival kapcsolatban elmondtam, amit mondanom kellett. Azt hiszem, a filmes teljesítményt a lehető legmesszebbre vittem... Sokkal szigorúbb és szigorúbb akarok lenni a kiválasztási folyamat során... A legmagasabb szinten akarok búcsúzni.”

Cage hozzátette, hogy apja 75 évesen halt meg, és számításai szerint már csak 15 éve van hátra. „Mit akarok kezdeni ezzel a 15 évvel?” – tette fel magának a kérdést az amúgy háromgyermekes édesapa.

Világosan látom, hogy a családommal szeretnék időt tölteni... A tervem kezd bebetonozódni.

Ennek ellenére Cage azt mondta, hogy nyitott a színészet más formáinak kipróbálására, például egy televíziós sorozatra, amit még soha nem csinált.

Jobb ember, amikor dolgozik

Nicolas Cage több mint 100 játékfilmben szerepelt az 1983-as Lány a völgyből című filmje óta, és azóta elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat az 1996-os Las Vegas, végállomás című filmért. A sztárszínész idén mozikba került új, Renfield című filmjében a világ leghíresebb vérszívóját alakítja. Az alkotás közönségkedvenc lett. A filmről írt kritikánkat itt olvashatja.

Cage „négyből három további filmre” tett ígérete feltehetően nem tartalmazza az IMDB-n felsorolt, hamarosan megjelenő három címét, amelyek a gyártás különböző szakaszaiban vannak. 

Hogy Cage valóban ragaszkodik-e ehhez a tervhez, az majd kiderül. Az 59 éves színész ugyanis azt is elmondta, hogy két projekt között mindig nyugtalan, és jobb embernek érzi magát, amikor dolgozik.

Jobb ember vagyok, amikor dolgozom, mert nem akarok az a fickó lenni, aki egy medence mellett ül, és koktélokkal bombázzák. Két munka között belefér, de csak két napig szórakoztat, aztán azt mondom: »Egészségesnek kell lennem.«

Szóval a munka mindig is egy olyan hely volt, amelyben az a dolgom, hogy reggel felkeljek, elmenjek edzeni, 5-8 mérföldet megtegyek ellipszis trénerrel, súlyokat emeljek, megnézzem a híreket, megetessem az összes állatomat, majd felhívjam a fiaimat. Amikor a forgatáson vagyok, koncentrálok, más színészekkel dolgozom. Nagyon tiszta életem van, amikor forgatok, és ez fontos számomra” – fogalmazott Nicolas Cage.