Reviczky Gábor kapta idén a Karinthy-gyűrűt

D  TT20231208038
2023.12.09. 15:38
A köz szolgálatáért végzett tevékenység és a példaértékű szakmai munka elismeréseként tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat péntek este Budapesten.

Az MTI híradása szerint Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke az eseményen úgy fogalmazott,

a közmédia mindig a közösről szól, a közös kultúráról, aggodalmainkról, küzdelmeinkről, sikereinkről, közös jelenünkről és jövőnkről.

A díjátadón a kiemelkedő szakmai munkáért és a közösségért végzett tevékenységért járó Duna-díjat Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezetének, az Ökumenikus Segélyszervezetnek ítélte oda a kuratórium. A kitüntetést Lehel László, a szervezet elnök-igazgatója vette át.

A Karinthy-gyűrűt Reviczky Gábor, a nemzet művésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész kapta.

A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó kitüntetést először 1975-ben adták át.

A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjával is elismert színművész páratlan karriert futott be, a magyar és a világirodalom sok színpadi művében, valamint számtalan filmben és tévéjátékban alakított maradandót, emellett világsztároknak kölcsönözte hangját. 

„Szellemes ember, nagy nevettető és a Rádiókabaré nélkülözhetetlen alakja” – jelentette ki Altorjai Anita.

Hozzátette: a szórakoztatás számára színészi küldetés, és mind a nézők, mind a szakma részéről megbecsülés övezi. Megjegyezte: Reviczky Gábor 74 évesen is dolgozik, azok után is, hogy a „sors kényszerpihenőre küldte” egy időre.

(Borítókép: Altorjai Anita átadja a Karinthy-gyűrűt Reviczky Gábornak a Thália Télikertben 2023. december 8-án. Fotó: Kovács Attila / MTI)