Új fellépőket jelentett be a SopronFest

2023.12.14. 10:25
Újabb programokat és fellépőket jelentett be a negyedik SopronFest. Az új nevek között Demjén Ferenc, a Kraak & Smaak, a Sigma és a Necc Party is szerepel.

A jövő évi pünkösdi hétvégén és az azt megelőző napokban, 2024. május 17–19. között másodszor rendezik meg Sopron új fesztiválját.

Ünnepi megnyitó Demjénnel, Kraak & Smaak, Csík Zenekar és Necc Party a Fő téren, Sigma a Lővérekben, Puzsér Róbert és Sebestyén Balázs exkluzív podcastje a Liszt Központban, Gianni, a Kistücsök Étterem és Szabi, a pék soproni vendéglátóhelyeken. Sok-sok új programmal bővült a 2024-es SopronFest kínálata. A hűség napja alkalmából egy napig kedvezményes áron vehetnek páros bérletet a soproniak – jelentette be Farkas Ciprián polgármester.

A Fő téren 2024. május 12-én Demjén Ferenc koncertje nyitja meg az ünnepi programsorozatot. Ugyanezen a napon a Liszt Központban Fábry Sándor lép fel, majd Puzsér Róbert és Sebestyén Balázs közösen áll színpadra.

A SopronFest Fő téri színpada egész héten ingyenes koncertekkel várja a közönséget. A korábban a Volt fesztiválnak otthont adó Lővérekben lévő koncertsorozat előestéjén, május 16-án egy olyan meghatározó zenekar koncertjét ígérik a szervezők, amely hosszú idő után lép újra színpadra. A csapat nevét csak januárban hozzák nyilvánosságra. A koncert után a Necc Party szolgáltatja a talpalávalót.

A SopronFest warm-up napok keretében fellép majd a Csík zenekar, Kovácsovics Fruzsina, vasárnap pedig napközben Metha és a Secret Factory programja után a holland Kraak & Smaak zenekar koncertezik. A nemzetközi fellépők sorát erősítve a Bladerunnaz csapatával érkezik a brit drum& bass DJ-páros, a Sigma.

A SopronFest programjaira karácsony előtt kedvezményesen lehet jegyet és bérletet váltani. Ezenfelül a mai napon – a hűség napján – a soproniak kedvezményes áron vehetnek páros bérletet.