Alföldi Róbert elárulta, mi a közös benne és Vidnyánszky Attilában

2023.12.16. 05:52
A Magyar Hangnak adott interjújában Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas színész és rendező, melyben a színházi élet jelenlegi helyzetéről, befogadóképességéről és Vidnyánszky Attiláról is kifejtette véleményét.

Színház Online  által szemlézett interjú – melyben  Alföldi Róbert  azt is elmondta, egy művész miért csak liberális lehet, és miért nem érzett együtt L. Simon Lászlóval a kirúgása után – a Magyar Hang legutóbbi számában olvasható.

Az interjú legfőbb kijelentései a következők voltak:

  • „Szembeköpném magam és az elmúlt harminc évemet, ha a hatalom kegyeit keresném” – jelentette ki a Magyar Hangnak adott interjújában Alföldi Róbert.
  • A színész Vidnyánszky Attiláról úgy fogalmazott, hogy szerinte a rendező „úgy érzi, hogy a színházi szakma nem fogadta be, és az ebből fakadó sértettség motiválja”. Hozzátette: „Én is átéltem, amit ő, de bennem nincs sértettség. Intelligencia kérdése, hogy az ember hogyan kezel egy ilyen helyzetet.”
  • A magyar színházi életről elmondta, hogy az „nem egy nyitott, befogadó közeg, a szakmai műhelyek magukra záródnak, és aki körön kívül reked, érezheti úgy, hogy a szakmának az a része, amelyet ő nagyra tart, és ahová tartozni szeretne, nem fogadta be”.
  • Alföldi Róbert ismét kifejtette azon véleményét, miszerint esélytelen, hogy a független színházi szcéna túlélje „ezt a rendszert”. Szerinte „aki nem azt szajkózza, amit elvárnak tőle, az nem kap pénzt”.