Meghalt Richard Franklin, a Doctor Who és a Zsivány Egyes színésze

2023.12.26. 11:41
Karácsony reggelén, hosszú betegség után, 87 éves korában meghalt Richard Franklin brit színész.

Richard Franklin, a Doctor Who és az Emmerdale című brit sorozatok színésze 87 éves korában, karácsony reggelén halt meg álmában, hosszú betegség után – adta hírül a The Guardian Franklin egyik barátja, Liam Rudden tájékoztatása alapján. 

Richard Franklin családja kért meg, hogy osszam meg a szomorú hírt: ma reggel Richard békésen elhunyt, álmában. A temetésének részleteit hamarosan bejelentjük. Aludj jól, Richard!

– írta Rudden az X-en, vagyis a korábbi Twitteren. 

Franklin televíziós karrierje 1969-ben kezdődött, amikor csatlakozott a Crossroads című brit szappanopera csapatához. Két évvel később a Doctor Who (magyarul: Ki vagy, doki?) című sorozatban tűnt fel Mike Yates kapitány szerepében. 

Mike Yates szerepét spinoffokban és rádiójátékokban is eljátszotta, valamint egy regényt is írt a karakteréről, ami The Killing Stone címmel került a könyvesboltok polcaira. Az Emmerdale című brit szappanoperában Denis Rigg üzletembert alakította. Játszott továbbá a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetben is, amelyben Sirro Argonne Halálcsillag-mérnököt alakította.