Mégsem térhetnek vissza februárban a Nemzeti Színház sérült színészei

2024.01.06. 07:18
Vidnyánszky Attila színházigazgató még decemberben azt nyilatkozta, január végéig kell már csak megoldaniuk a sérült színészek helyettesítését. A Nemzeti Színház pénteki Facebook-bejegyzéséből azonban arra lehet következtetni, hogy még mindig beugró színészekre van szükség Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó szerepeihez.

Három hónapja, novemberben történt az ominózus színházbaleset, amikor is egy Rómeó és Júlia-előadás közben súlyos sérüléseket szenvedett a darab két főszereplője. Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó már jobban van ugyan, de még mindig nem tudni, mikor térhetnek vissza a színpadra.

Vidnyánszky Attila a következőt nyilatkozta a színészekről decemberben:

A balesetet szenvedő két színészünk, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó alapemberei a színháznak, és nagyon várjuk őket vissza. Örülünk, amikor a felépülésükről hallunk. A színház repertoárjának majd' felében érintettek. Ahhoz, hogy létezzünk, beugrópróbákat kell csinálni: nagyrészt erről szólnak a hétköznapjaink. Az előadásainkat próbáljuk életben tartani, és ez így lesz január végéig

– mondta a Magyar Nemzetnek.

Ennek ellenére úgy fest, a két színészt továbbra is nélkülöznie kell mind a közönségnek, mind a színháznak. A Nemzeti Színház ugyanis pénteken tette közzé weboldalán februári műsorai listáját, melyen több olyan előadás is szerepel, amelynek mindkét sérült színész fontos szereplője lenne, azonban nevük továbbra sincs feltüntetve.

A színlap megerősítette, hogy a két színész még biztosan nem tud visszatérni a teátrumba a következő hónapokban.

Horváth Lajos Ottónak a keze, Szász Júliának a lába és mellkasa sérült meg súlyosan, rehabilitációjuk még sok hónapot vesz igénybe, annak ellenére, hogy már ők is nagyon szeretnének visszatérni. A Blikk információi szerint Horváth már szinkronmunkát is vállalt.