Meghalt Adan Canto, az X-Men színésze

GettyImages-1238152331
2024.01.10. 17:48
42 évesen meghalt a mexikói származású színész, Adan Canto, az X-Men és a Kijelölt túlélő című sorozat sztárja. Hollywood búcsúzik a színésztől.

42 éves korában meghalt Adan Canto mexikói származású színész, aki olyan amerikai alkotásokban szerepelt, mint a Kijelölt túlélő című sorozat vagy az X-Men: Az eljövendő múlt napjai című sikerfilm – közölte a BBC

A mexikói sztár ügynöke elárulta, hogy Canto vakbélrákban szenvedett. 

A színészről több filmsztár is megemlékezett, köztük Kiefer Sutherland, akivel a Kijelölt túlélőben játszott együtt, és „csodálatos szellemként” jellemezte Cantót. Egy bejegyzésben azt írta búcsúzóul, hogy nagyon fog neki hiányozni a színész, továbbá fáj a szíve Canto felesége és két kisgyermeke miatt is. 

A 2014-es X-Men-filmben Canto Napfoltot alakította, az egyik filmbéli színésztársa pedig Halle Berry volt, aki később a Netflixen bemutatott saját rendezésű alkotásában, a Megsebezve című filmben is szerepeltette Cantót. 

A színésznő is megemlékezett Cantóról, ő azt írta Instagram-oldalán, hogy egyelőre nem találja a szavakat „drága, édes barátjának” elvesztése miatt.

Egyelőre nem találok szavakat… de az én édes, drága barátom, Adan épp elnyerte a szárnyait. Örökké, örökké a szívemben őrzöm őt

– írta Berry Instagram-bejegyzésében.

Canto felesége, Stephanie Ann is búcsúzott férjétől a közösségi médiában, egy Cantóról megosztott fényképhez bibliai idézetet írt, majd azt hozzátette: „Hamarosan találkozunk.”

A Fox és a Warner Bros. közös nyilatkozatban búcsúzott Cantótól, ők művésziségét, mélységét és sebezhetőségét emelték ki.

Canto 2013-ban a Fox thrillerében, a Gyilkos hajszában érte el az áttörést az Egyesült Államokban Kevin Baconnal, de feltűnt a Blood & Oil című drámában is.

(Borítókép: Adan Canto A takarítónő című sorozatban. Fotó: Fox / Getty Images Hungary)