A legszegényebb településeken élő gyermekeket a siker élményével ajándékozzák meg

2024.01.29. 14:08
Az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartja évadnyitó koncertjét a Máltai Szimfónia nagyzenekara. Január harmincadikán 55 tehetséges gyermek léphet fel Budapest egyik legkülönlegesebb színpadán. Az eseményen közreműködik Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő. A szervezők az est folyamán átadják a legszegényebb településeken dolgozó szociális segítők elismerésére alapított Jelenlét díjakat.

Ahogy arról a hozzánk eljuttatott közleményben is írnak, évadnyitó koncerttel készül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szimfonikus zenekara, a Máltai Szimfónia. Az eseményre 2024. január 30-án délután kerül sor, ahol 55 tehetséges fiatalnak adnak lehetőséget,

hogy Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínház színpadán adjanak elő.

Az esemény házigazdája Bősze Ádám lesz, meghívott vendégként pedig Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő lép fel. A rendezvényen továbbá a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által a legszegényebb településeken dolgozó szociális segítők elismerésére alapított Jelenlét díjakat is átadják. 

A siker élménye

A Máltai Szimfónia program rengeteg gyermeknek igyekszik lehetőséget biztosítani, akiknek nem adatik meg az esély, hogy más formában zenét tanuljanak. Nekik szeretnének lehetőséget adni a mostani koncerttel is az Uránia filmszínházban.

A Felzárkózó települések program keretében működő Máltai Szimfónia program a különórákra, szakkörökre, zeneiskolába el nem jutó gyermekeknek közel 50 helyszínen nyújt hangszeres oktatást. A nehéz elméleti ismereteket mellőző, élményalapú módszer révén a gyerekek már néhány hét után képesek lesznek egyszerűbb dallamok lejátszására, és rövid idő alatt megismerik a közösségben átélt siker élményét. A lehetőségektől távol eső településeken több mint 1000 gyermek tanul zenélni, a legügyesebb szimfóniás növendékekből alakult zenekar több alkalommal lépett már fel a Danubia Zenekar vendégeként, koncertezett a budapesti Zeneakadémián, a Budapest Music Centerben, készített videóklipeket és nagysikerű önálló előadást tartott a bécsi Konzerthausban.

– áll a hozzánk eljuttatott közleményben.