A Body Count újra lesújt Budapestre

Body Count 2024
2024.01.30. 12:53
A Body Count hat év után ismét a Budapest Parkba szólítja rajongóit. Az Ice-T által vezetett legendás banda 2024. június 14-én lép fel a Live Nation Magyarország szervezésében, a zenekar pedig legutóbbi fellépése óta kiadta a Grammy-díjas Carnivore lemezét, és már elkészültek nyolcadik korongjuk felvételivel is, így könnyen lehet, hogy arról is hallhatunk dalokat a nyári koncertjükön.

A Body Count igazi legenda, rappel fűtött heavy metal számaikban egyszerre fedezhető fel a fém nehézsége és a rapperek attitűdje. A zenekart Ice-T és a gitáros Ernie C alapította még 1990-ben, szövegeik főleg valóságos témákon alapulnak, Ice-T elmondása szerint ugyanis a heavy metalban gyakran megjelenő horrortematikával ellentétben ő a valóságot, a bandaleszámolásokat és az utcai harcokat sokkal ijesztőbbnek tartja. Első lemezük megjelenésekor így definiálta zenéjüket:

rockalbum, rapmentalitással.

Ennek megfelelően gyakran foglalkoznak dalaikban társadalmi és politikai témákkal, de a humor sem áll tőlük messze, amely gyakran a túltolt erőszak formájában jelenik meg. 

Hét nagylemez

A Body Count az elmúlt 34 év alatt hét nagylemezt jelentetett meg, legutóbb 2020-ban a Carnivore-ral jelentkeztek, amelyről a Bum-Rush című dalukkal Grammy-díjat is nyertek a legjobb metálperformance kategóriában.

A zenekar hamarosan azonban ismét stúdióba vonult, hogy felvegyék legújabb, Merciless című albumukat. Noha Ice-T saját csatornáin már beszámolt róla, hogy az anyag keverés alatt van, a megjelenési dátumról egyelőre nincs hír, de bőven van még rá esély, hogy június 14-én a klasszikusok és a Carnivore darabjai mellett már ebből is kapunk egy adaggal.

Az elővétel a Live Nation-tagoknak január 31-én 10 órakor indul, a teljes körű jegyértékesítés pedig február 2-án 10 órától lesz elérhető a Live Nation és a Budapest Park weboldalán.

(Borítókép: Body Count. Fotó: Live Nation Magyarország)