Olyan helyen lép fel Azahriah, ahol magyar még soha

2024.02.05. 19:49
A nickelsdorfi fesztivál Ausztria legnagyobb rock-metál fesztiválja, mégis egy popelőadó lesz az első magyar, aki a színpadára léphet. Azahriah tehát nemcsak Magyarországon döntöget rekordokat, de a határokon kívül is úttörőnek bizonyul.

Február elsején jelentette be a Nova Rock hivatalos oldalán, hogy a magyar előadó június 14-én, pénteken lép fel az ikonikus nickelsdorfi fesztiválon. A Nova Rock ugyan – a nevéből következően – inkább a keményebb zenei stílusok előadóit és szerelmeseit vonzza, de volt már példa rá, hogy a Scooter, a The Prodigy, David Hasselhoff vagy akár Paul Kalkbrenner is a fellépők névsorát erősítette. Ráadásul a rap felfutásával a német szcéna előadói is helyet kaptak az utóbbi években.

Magyar előadó viszont még nem lépett a Nova Rock deszkáira, Azahriah úttörő lesz ebben is.

Ráadásul fontos megjegyezni, hogy nem is a kisszínpadokhoz van felsorolva a magyar popcsillag neve, hanem a nagyszínpados fellépők közé, úgyhogy nagy valószínűséggel a péntek délutáni etapban kap majd idősávot a produkció.

A fesztivál headlinerei egyébként a Green Day, az Avenged Sevenfold, a Maneskin és a Bring Me The Horizon, de lesz még Pendulum is például – hogy ne csak a rock-metál előadók közül válogassunk –, a Keanu Reevesszel felálló Dogstar, a Normandie vagy éppen Avril Lavigne is.