Miley Cyrus már Hannah Montanaként megjósolta Grammy-győzelmét

GettyImages-1986406892
2024.02.09. 09:12
Több érdekességre is fény derült Miley Cyrus kapcsán a 66. Grammy-gálán, 2024. február 4-én. Családi viszályok, Hannah Montana-párhuzamok és egy legendás divattervező neve is felmerült az eseményen.

Miley Cyrus a napokban szerezte meg első – és második – Grammy-díját, holott másfél évtizede a zeneipar egyik húzóneve. A 2024-es Grammy-gálán az év felvétele és a legjobb pop-szólóelőadás kategóriában díjazták Flowers című slágeréért.

Valóra vált álom

Coco Jones mellett – aki a legjobb R&B előadásért járó szobrocskát vihette haza idén – Miley Cyrus egyike azon kevés Disney-sztároknak, akik már Grammy-díjat nyertek. Nem sokkal azután, hogy Cyrus behúzta az év felvétele díjat, nosztalgikus klip kezdett keringeni a közösségi médiában.

Az internet népe a 2000-es években globális népszerűségnek örvendő Disney Channel-sorozat, a Hannah Montana egyik epizódjából halászta elő a videót.

Ez a Hannah Montana-klip végre aktuálissá vált

– posztolta egy rajongó az X-en.

A klipben, amely a Hannah Montana 4. évadának 8. epizódjából származik, Cyrus karakterét, Miley Stewartot írói blokk kínozza, de az albumát időre le kellene adnia. Amikor a legjobb barátnője, Lilly bemegy hozzá, hogy megnézze, halad-e Miley, rájön, hogy a lány órákig a feltételezett Grammy-beszédén dolgozott, nem pedig a bónuszszámon, amire a producere vár.

Az énekesnő tehát karaktere bőrébe bújva manifesztálta, hogy néhány évvel később megnyeri az áhított szobrot – ráadásul az év felvétele kategóriában, pont, ahogy azt a sorozatban is mondta.

Nagyon köszönöm mindenkinek. Ez a díj elképesztő. De nagyon remélem, hogy nem változtat semmin, mert az életem tegnap is gyönyörű volt

– mondta február 4-én a gálán. 

„Nagyon köszönöm mindenkinek. Nem hiszem, hogy bárkit is kifelejtettem volna… de lehet, hogy az alsóneműt elfelejtettem!” – poénkodott a színpadon, miután átvette a szobrocskát. A jelenet egy Hannah Montana-részletbe is beillett volna.

A közönségnek feltűnt, hogy Cyrus nem említette meg édesapja, Billy Ray Cyrus nevét a köszönőbeszédében.

Apa és lánya viszálya ezáltal ismét a címlapokra került. De mi állhat a mosolyszünet hátterében? 

Valószínűleg az, hogy Billy Ray 2022 áprilisában, közel 30 év után szakított gyermekei anyjával, Tishsel. A férfi 2023-ban feleségül vette a nála 27 évvel fiatalabb énekesnőt, Firerose-t, ami a jelek szerint tovább rontotta a helyzetet apa és lánya között. Miley állítólag már nem beszél kisebbik húgával, a 24 éves Noah-val és a 29 éves Braisonnal sem, akik szintén hiányoztak az énekesnő grammys beszédéből.

Négyszer öltözött át

Cyrus gondosan összeválogatott ruhakollekciója öt ruhából állt, vagyis négyszer vedlett át az alig négy óra hosszú adásban. Először egy John Galliano for Maison Margiela couture-ruhában lépett a vörös szőnyegre, amit fém biztosítótűk és egymásba fonódó gyöngysorok tartottak össze. Ezt követte egy fekete flitterekkel borított, magas nyakú overál: ebben a ruhában vette át a legjobb pop-szólóelőadás díját.

Cyrus aztán újra színpadra lépett, és előadta az immár Grammy-díjas Flowers című dalát egy 2002-es Bob Mackie miniruhában. A finom ezüst rojtokkal és drágaköves gyöngyökkel díszített ruha – és a produkció – egyaránt tisztelgés volt a néhai Tina Turner előtt.

A 83 éves Bob Mackie tervezte egyébként Turner, illetve számos popdíva fellépőruháit is.

Ismét egy Hannah Montaná-s beszólást ejtett el a produkció közben.

Miért csináltok úgy, mintha nem ismernétek a dalt?

– szólt oda a közönségnek.

 Ezután egy átlátszó fekete csipke catsuitot öltött magára, pánt nélküli, szív alakú dekoltázzsal és gyöngyös, rojtos övvel. Az együttes legértékesebb darabja azonban a dereka és csuklója köré tekert tollboleró volt. Cyrus az estét egy csokoládébarna Gucci ruhában zárta.

(Borítókép: Miley Cyrus a 66. Grammy-díj-átadón 2024. február 4-én. Fotó: Kevin Mazur / Getty Images Hungary)