Rákay Philip: A jobboldalnak szüksége van rám

225566
2024.02.21. 14:02
Hamarosan érkezik a mozikba a sokat emlegetett Petőfi-film, a Most vagy soha! Ezzel kapcsolatban adott nagyinterjút a film kreatív producere, Rákay Philip, aki a beszélgetésben többek között kitért arra, hogy miért épp az antihősök kultusza tombol, mit gondol a magyar filmszakmáról, miért fontosak a magyarságnak a közös ügyek és mi a cél az érkező filmmel.

Nagyinterjút adott a Nők Lapja Cafénak Rákay Philip a hamarosan bemutatkozó Most vagy soha! című mozival kapcsolatban, amelynek 2024. március 14-én lesz a premierje. A „Petőfi-film” négy producer közös munkája, Rákay Philip mellett Fülöp Péter, Csincsi Zoltán és Kriskó László dolgozott együtt az alkotáson, amelynek rendezője Lóth Balázs.

Rákay Philipnek kreatív producerként ez az első nagyjátékfilmje, az interjúban pedig elmondja, hogy bizakodó, mivel a tesztvetítésekről pozitív visszajelzések érkeztek. A film bevallása szerint nem rendezőközpontú, ezért több szakembert is megkerestek, mire Lóth Balázs személyében megtalálták azt, akivel együtt tudnak dolgozni.

Elmondta továbbá, hogy

  • milyen megpróbáltatásokkal nézett szembe családja a 22-es választási időszakban;
  • miért is van rá szüksége a jobboldalnak.

A teljes interjú itt olvasható.

(Borítókép: Rákay Philip 2022. augusztus 25-én. Fotó: Szabó Réka / Index)