Meghalt Kenneth Mitchell, a Star Trek: Discovery sztárja

2024.02.25. 18:53
Meghalt Kenneth Mitchell amerikai színész, akit legtöbben a Star Trek: Discovery című sorozatból ismerhettek. A színész öt éve küzdött az ALS nevű súlyos betegséggel. 49 éves volt.

A szombaton elhunyt Kenneth Mitchell halálhírét családja osztotta meg az X-en. „Nehéz szívvel tudatjuk, hogy elhunyt Kenneth Alexander Mitchell, szeretett apa, férj, testvér, nagybácsi, fiú és kedves barát” – idézi a bejegyzést a People.

Mitchell, aki 1974. november 24-én született Torontóban, két gyermek apja volt. Mitchellnél 2018-ban diagnosztizálták az ALS-t (amiotrófiás laterálszklerózis), és a rákövetkező évben kerekesszékbe kényszerült.

Mitchell egy korábban a People-nek adott interjújában jelentette be nyilvánosan, hogy 2020-ban ALS-t diagnosztizáltak nála. „Abban a pillanatban, amikor közölték velünk, olyan volt, mintha a saját filmemben lennék” – mondta a színész. „Olyan érzés volt, mintha azt a jelenetet nézném, amikor valakinek közlik, hogy halálos betegsége van. Egyszerűen teljes hitetlenség, sokk lett úrrá rajtam” – mondta akkor.

A színész a 2017-től 2018-ig futó Star Trek: Discovery című sorozatban Kolt testesítette meg, de kisebb szerepekben számos más sorozatban és néhány filmben is feltűnt. Többek között láthattuk az

  • NCIS és az NCIS: Los Angeles,
  • a Dr. Csont,
  • a CSI és
  • a Szellemekkel suttogó című sorozatokban is.

Mitchellt felesége, Susan és gyermekei, Lilah és Kallum gyászolják. A család kéri, hogy minden adományt az ALS-kutatásra vagy a gyermekei javára ajánljanak fel.