Négy katonát ejtettek túszul a szigetországban

Caught D20 Ep4 LisaTomasetti 37
2024.03.02. 20:42
Már elérhető a F*O*G*S*Á*G című szatirikus vígjátéksorozat, amelyben olyan hollywoodi sztárok is láthatóak, mint az Oscar-díjas Sean Penn és Susan Sarandon, a Lost sztárja, Matthew Fox, a Vikingek című sorozat főszereplője, Travis Fimmel, a Dokikból ismert John C. McGinley, valamint Bryan Brown a Trükkös halálból.

Választások itthon, választások az Egyesült Államokban, ezért igencsak aktuális a F*O*G*S*Á*G (C*A*U*G*H*T) című sorozat. Merthogy a hat részből álló széria humoros, ugyanakkor fontos kérdéseket is feszeget a politikával és a közösségi médiával, illetve annak hihetetlen erejével és hatásával kapcsolatban.

Azt firtatja, hogy a mindenkori kormányok önmagukat vagy másokat szolgálnak-e, és hogy a közösségi felületek miként képesek manipulálni az eseményeket és akár a legjelentéktelenebb témából is világszenzációt kreálni.

Kifordított világ

A hatrészes szatirikus vígjáték négy ausztrál katonát követ nyomon, akiket azért küldenek egy háború sújtotta kis szigetországba, hogy visszaszerezzék az ausztrál védelmi miniszter által elküldött „titkos aktát”.

Az akció azonban meghiúsulni látszik, amikor a négy katonát túszul ejtik, mert amerikaiaknak nézik őket. A róluk készült videó vírusként terjed a közösségi oldalakon, a foglyok pedig kezdik átértékelni magukban a helyzetüket, azt remélik, ettől híresek lesznek, és megoldódnak a problémáik.

A F*O*G*S*Á*G egy sokrétű és merész szatíra, amely a tabukhoz is bátran nyúl. Már-már felháborítóan más, mint az eddig futott túszfilmek, mert tükröt tart elénk.

Sztárokat állítottak hadrendbe

A színészek és az egész stáb imádta a forgatást, fegyelmezniük kellett magukat, hogy ne nevessenek a jelenetek közben. A sorozat készítői szerint ha a közönség csak feleannyira jól szórakozik, mint ők, akkor minden rendben lesz.

A sztárok miatt – Susan  Sarandon, Sean Penn, Matthew Fox, Travis Fimmel, John C. McGinley, Bryan Brown – sem lehet rossz választás a minisorozat, de még nagyobb kedvvel ülünk a képernyő elé, ha tudjuk, hogy a sztorit és magukat a karaktereket is az őket alakító színészek álmodták meg.  

Aki kedvet kapott ehhez a különleges sorozathoz, az akár egyben is ledarálhatja a hat epizódot, hiszen a F*O*G*S*Á*G már elérhető a Direct One kínálatában. 

(Borítókép: Direct One)