2024. június 30. 18:00
Anglia
Szlovákia
Arena AufSchalke Nyolcaddöntő
2024. június 30. 21:00
Spanyolország
Georgia

Al Pacino szándékosan nem említette az Oppenheimer vetélytársait az Oscar-gálán

GettyImages-2074770463
2024.03.12. 10:06
Al Pacino magyarázatot adott arra, miért hagyta ki a legjobb film kategória győztesének bejelentésekor a többi jelölt felsorolását a 2024-es Oscar-díj-átadón.

Mint megírtuk, a 83 éves Al Pacinónak a 2024-es Oscar-gála végén a műsormenetet megtörve, a legjobb film kategória bejelentésekor a jelöltek felsorolásáról megfeledkezve annyit sikerült mondania, „úgy látja, az Oppenheimer nyert”. A színészt az internet népe komoly kritikákkal illette a félreérthető szituáció modortalansága miatt.

Pacino hétfőn kiadott nyilatkozatában elmagyarázta, hogy bár a gesztus, hogy a jelöltek megemlítése nélkül laza stílusban dobta be a győztes film címét, valóban „sértő és bántó” volt, ugyanakkor teljesen előre eltervezett és szándékos is.

Csak szeretném tisztázni, hogy nem állt szándékomban kihagyni őket, hanem a producerek döntése volt, hogy ne sorolják fel őket újra, mivel korábban már külön-külön kiemelték őket a ceremónián

– idézi a színész nyilatkozatát a Sky News.

„Úgy döntöttem, hogy úgy adom át ezt a díjat, ahogyan ők szerették volna” – írta Pacino, majd hozzátette, „tisztában van vele, hogy a jelölés hatalmas mérföldkövet jelent”, amit „sértő és bántó”, ha nem ismernek el teljes mértékben.

(Borítókép: Richard Harbaugh/A.M.P.A.S. via Getty Images)