Baleset érte Bodrogi Gyulát a Nemzeti Színházban

2024.03.25. 11:42
A hamarosan kilencvenedik születésnapját ünneplő színész karjában elrepedt egy csont, mert elesett a Nemzeti Színházban. Bodrogi Gyula ennek ellenére felkötött karral is dolgozik, jelenleg az Egri csillagok című darabban Szulejmán szultánt játssza.

Baleset érte Bodrogi Gyulát, a 89 éves Kossuth-díjas színművész elesett a Nemzeti Színházban, és megrepedt a bal karjában a csont. A kezén lévő kötés ellenére azonban továbbra is játszik, dolgozik. 

A színész április 15-én lesz kilencvenéves, azonban szombaton, a Színházak Éjszakáján a Karinthy Színházban felköszöntötték a kollégái a rendezvény zárásaként. Bodrogi Gyula itt már felkötött bal kézzel jelent meg. A meglepetésünnepségen megjelent a színész unokája és volt felesége, Voith Ági, de velük ünnepelt többek között Koltai Róbert, Szilágyi Tibor, Straub Dezső és Balázs Andrea is. 

Sajnos elestem. Jöttem le a színház lépcsőjén a színészbejárónál, amikor beakadt a sarkam és putty, már a földön is voltam. Ez nagyjából tíz napja történt

– mondta a Blikknek Bodrogi Gyula, akit az esést követően azonnal orvoshoz szállítottak.

A vizsgálaton kiderült, hogy megrepedt a bal karjában az egyik csont, ugyanis az esés közben a bal karjával próbálta védeni magát.

A lényeg, hogy jól vagyok, ez csak egy kis baleset, amiből hamar rendbe jövök

– nyugtatta meg az érte aggódókat. 

A színészt ennek ellenére láthatják a nézők a Nemzeti Színház Egri csillagok című darabjában Szulejmán szultán szerepében. 

Bodrogi Gyula már többször visszaküzdötte magát a dolgos hétköznapokba egy-egy betegsége után, legutóbb két éve aggódhatott az egész ország a legendás színészért, amikor másodjára is kórházba került, és mint kiderült, a klinikai halálból hozta vissza Merkely Béla professzor.

A Nemzeti Színházban sem ez az első baleset, mint arról beszámoltunk, Szász Júlia színésznő és Horváth Lajos Ottó színész a Rómeó és Júlia című előadás közben tavaly leesett a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről. A balesetben a két színész súlyosan megsérült, a történtek után mindkettejüket azonnal műteni kellett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport