Meghalt Chris Cross

GettyImages-156883087
2024.04.02. 10:56
Az Ultravox zenekar basszusgitárosa 2024. március 25-én, 71 éves korában halt meg. „Te voltál a ragasztó, ami összetartotta a zenekart” – búcsúzott tőle a banda frontembere, aki bejelentette Cross halálhírét.

Meghalt az Ultravox zenekar sztárja, Chris Cross – jelentette be zenekari társa, Midge Ure, aki úgy emlékezett meg barátjáról, mint „a ragasztóról, ami összetartotta a zenekart”. A zenész, akinek igazi neve Chris Allen volt, a basszusgitáros volt a zenekarban, amely leginkább az 1981-es Vienna című slágerükről ismert – számolt be a Sky News.

A hírek szerint március 25-én halt meg, de a hírt tegnap este osztották meg.

A közösségi médiában közzétett búcsúztatásában az Ultravox frontembere, Ure azt mondta:

Együtt dolgoztunk, együtt játszottunk, együtt zenéltünk, és együtt rendeztünk videókat. Barátok és Ultravox-társak is voltunk.

„Még a külön töltött évek után is sikerült ott folytatnunk, ahol abbahagytuk, mintha a köztes évek soha nem is léteztek volna. Te voltál a ragasztó, ami összetartotta a zenekart. Te voltál a logika az őrületben és az őrület az életünkben. Nagyszerű volt megismerni és együtt fejlődni veled. Szeretünk, és hiányzol, öreg barátom.”

A billentyűs Billy Currie is tisztelgett, a Facebook-oldalán írta: „Nagyon szomorúan hallottam Chrisről… Csodálatos időket töltöttünk együtt. Főleg nevetve.”

Leghíresebb slágerük, a Vienna alább hallgatható meg.

(Borítókép: Chris Cross az Ultravoxból 2012. november 7-én Kölnben, Németországban.  Fotó: Peter Wafzig / Redferns / Getty Images)