Etyeki Piknik, Várkert Bazár, MVM Dome: ezekről a programokról kár lemaradni a hétvégén

2024.04.11. 06:45
Itt a tavasz (vagy már majdnem a nyár?), úgyhogy töltsünk minél több időt a szabadban! Erre a hétvége eseményei, mint például a Tavaszi Etyeki Piknik kiváló, vagy ha inkább vadásznátok valamit az otthonotokba, akkor a ReMarket Közösségi Bolhapiac a ti helyetek.

Azért pörgés lesz a négy fal között is, például Beton.Hofitól és a Citromale Gangtől egy zenei mérkőzésre számíthatunk szombaton az MVM Dome-ban. Ha valamiről, akkor erről biztosan nem érdemes lemaradni! A We Love Budapest programajánlója.

Április 13., szombat

Gyermekvasút napja 2024

Április 13-án kisvasúti nappal ünnepli születésnapját a budapesti Gyermekvasút, ennek örömére a hűvösvölgyi járműtelepen színes programokkal várnak minket.

A nyílt napra ellátogató gyerekek nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban, a szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit. A kisvasúti mozdonyok és kocsik lakóhelyéül szolgáló vontatási telepen járműbemutatók is lesznek: kívül-belül meg lehet tekinteni egy kiállított gőzmozdonyt.

Tavaszi Etyeki Piknik 2024

Kiváló etyeki és vendégborászok, helyi kertek kincsei, házias ételek, kulturális programok, kézműves vásár – a Tavaszi Etyeki Piknik idén április 13. és 14. között várja a Gasztrosétányon a tavasz ízeire éhes vendégeket. A Rókusfalvy Birtokon élőzene, pincetúra is a programpontok között szerepel, a Stelázsi – Kultúrspriccben az epres ételek körül forog a menüsor, a Gombai Pezsgőpincében pedig a pezsgő mellett a brandy lesz a középpontban.

Osztriga, pezsgő, boogie a Síház Teraszon

Április 13-án egy nappali murira invitálnak minket a Normafa Síház Teraszon, ahol az osztriga és pezsgő ikonikus párosán felül, DJ Candyman és Bohumil fokozza majd a hangulatot.

Tavaszi zsongás a Várkert Bazárban

Egész napos tavaszköszöntő családi rendezvénnyel várnak minket április 13-án a Várkert Bazárban. A szervezők és meghívottak zenével, bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal, interaktív játékokkal készülnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Beton.Hofi x MVM Dome – 0:0

Április 13-án zenei mérkőzésre számíthatunk az MVM Dome-ban, nem is akármilyen vendéggel. A Magyarország - Magyarország 0:0 című koncerten Beton.Hofi és a Citromale Gang adják elő dalaikat, és bár az eredmény már borítékolható, meglepetésekre mindig számíthatunk.

Április 14., vasárnap

Hírességek otthonai és sorsai

Kordos Szabolcs, az Egy város titkai és az Egy város újabb titkai című nagy sikerű könyvek szerzője folytatja szórakoztatóan könnyed várostörténeti előadássorozatát. Az áprilisi előadáson a hírességekről lesz szó, akik ugyanazon utcákon, épületeken osztoznak, amelyeken a Budapesti Történeti Múzeum is. Megismerhetjük Karády Katalin belvárosi lakását, ahol élete legnehezebb korszakát töltötte, Antal Imre otthonát, Jókai Mór két házasságának két helyszínét, a butikot, ahonnan Gábor Zsazsa útja elindult a Ferenciek teréről Hollywoodba, valamint a Bajor Gizi villa sötét titkát! A történeti kalandozáson bebarangoljuk a várost, megismerkedünk a hírességek sokszor drámai sorsával és egy kicsit a korszakkal is, amelyben éltek.

ReMarket közösségi bolhapiac

Áprilisban is piacozhatunk, árulhatunk és nézelődhetünk az Industrial lamp - Vintage Garázsvásárok jól bevált garázsvásár helyszínén, a Budafoki úton. A szervezők célja a szórakozás mellett az újrahasznosítás, újragondolás erősítése, hogy minél kevesebb új tárgyat vásároljunk a lakberendezési és ház körüli dolgok terén is. Elvihetjük azokat a dolgainkat, amiket mi már nem használunk, de mások nagy eséllyel örülhetnek neki: ruhát, könyvet, lakásdekorációs termékeket, vintage, retro bútorokat, képkereteket, festményeket, kiegészítőket, felújítható használati tárgyakat, antik holmikat.

Török brunch a Dobrumbában

Ha a Dob utca nem megy a Boszporuszhoz, akkor a Boszporuszt hozzák el a Dob utcába. Egy hétvége erejéig, a Dobrumba reggeli menüjével idézhetjük meg törökországi utazásaink ízélményeit, így április 12-től 14-ig tányérjainkra kerül minden, ami a kedvencünk, reggeli és török. Kóstolhatunk például többek között cilbirt, menement, bárány köftét, ezekhez pedig tradicionális török tea, ayran, gránátalma limonádé lesz a kísérő.