Daniel Radcliffe rettegett Alan Rickmantől az első három Harry Potter-film alatt

Untitled-3
2024.04.13. 20:36
A Harry Potter címszereplőjét megformáló színész elmesélte egy podcastben, hogy szabályosan rettegett a Piton professzort megformáló Alan Rickmantől az első három Harry Potter-film idején. Aztán az idősebb színész látta, hogy Radcliffe mindent belead a színészkedésbe, és a mentorává vált.

Daniel Radcliffe egy váratlan pillanatot köszönhetett a Happy Sad Confused podcastben való megjelenésének, ahol a Merrily We Roll Along társszereplőivel – a legújabb darab, amiben játszik a Broadwayn –, Jonathan Groff-fal és Lindsay Mendezzel volt vendég.

A podcast házigazdája, Josh Horowitz lejátszott egy klipet a 2016-os Alan Rickman-interjúból, amit Radcliffe még sosem látott. Rickman és Radcliffe egy évtizeden át voltak társszereplők a Harry Potter-filmsorozatban, a nyolc évvel ezelőtti felvételen Rickman elhalmozza dicsérettel a fiatal fiút.

„Én mindössze pár hétig csináltam, ők 52 hétig egy évben” – mondta Rickman a Harry Potter-filmek gyerekszínészeiről. „Ez volt az életük 12-től 22 éves korukig.”

Az ember időnként a pálya széléről figyelte, és bedobott egy-egy mentőövet, mert olyan kevés idő volt mindenre

– mondta a tapasztalt színész.

„Csak az utóbbi években sikerült leülnöm egy kávézóba Daniellel New Yorkban. Ő egy színházban volt, én pedig egy másikban, és hatalmas büszkeség volt megnézni őt a Hogyan legyünk sikeresek az üzleti életben anélkül, hogy igazán próbálkoznánk című musicalben. Hogy merészel olyan jól táncolni, mint a New York-i táncosok!? Megdolgozott érte” – vicceskedett Rickman elismerően a Variety szemléje szerint.

Köszönöm, hogy megmutattad. Még sosem láttam ezt. Köszönöm

– mondta meghatódva Radcliffe Horowitznak. „Alan Rickman annyira megijesztett. Hogy lehet nem rettegni attól a hangtól?” – mondta a színész elhunyt kollégája mély orgánumára utalva.

Az első három filmben annyira rettegtem tőle, és azt gondoltam, hogy »ez a fickó gyűlöl engem«

– idézte fel Radcliffe a régi emléket. „Valahol aztán meglátta, hogy tényleg ezt akarom csinálni, és keményen dolgozom érte” – tette hozzá. Radcliffe visszaemlékezett arra is, hogy Rickman az egyik legnagyobb támogatója lett, sőt egyszer még egy személyes nyaralását is hamarabb befejezte, hogy elkaphassa Radcliffe-et a Broadwayn.

Megszakította a kanadai nyaralását, hogy eljöjjön, és megnézzen engem az Equusban. Minden színpadi munkámat látta, amikor még élt

– tette hozzá Radcliffe. „Utána elhívott valahova, és beszélgettünk róla. Ő volt az egyik első ember, aki azt mondta, hogy »meg kellene nézned a hangképzésedet, és utána kellene járnod ennek a dolognak«. Annyira szerencsés vagyok. Ezt hallani tőle igazán nagyszerű érzés. Köszönöm, hogy ezt megmutatta nekem” – zárta a gondolatait a színész elérzékenyülve.

Az teljes beszélgetés itt nézhető végig.

(Borítókép: Alan Rickman és Daniel Radcliffe. Fotó: Mike Marsland / WireImage, John Sciulli / Turner / Getty Images)