Kerényi Miklós Máté depresszió és kétszínűség miatt hagyta ott a színházat

2024.04.24. 19:51
A mérgező környezet miatt adta be felmondását az Operettszínházban Kerényi Miklós Máté. Legalábbis erre utal az, amit legutóbbi interjújában távozásának okairól mondott. A Hot!-nak ugyanis azt állította, hogy amiatt adta be felmondását, mert nem akarta megvárni azt, hogy addig fajuljanak a dolgok, hogy hazaviszi a színházban jelen lévő kétségeket, depressziót és kétszínűséget. Ennek ellenére a színész párja, Kardffy Aisha továbbra is a társulat tagja maradt…

Ahogyan arról az Index is beszámolt, februárban harminc év után távozott az Operettszínház kötelékéből Kerényi Miklós Máté. A hír a színházi élet egészét megdöbbentette, ugyanis Kerényi Miklós Gábor – Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas magyar rendező – fia a társulat egyik legfoglalkoztatottabb színésze volt, többek között olyan darabokban láthatta a közönség, mint a Mágnás Miska, a Rómeó és Júlia vagy a Csárdáskirálynő.

Döntését egészen idáig nem indokolta meg, azonban most HOT! Magazinnak adott interjújában távozásának okait is kifejtette. 

A színész elmondta, hogy felmondása előtt mindent megbeszélt és mérlegelt párjával, a még jelenleg is az Operettszínházban játszó Kardffy Aishával, aki annak ellenére is támogatta a döntésében, hogy innentől kezdve külön munkahelyre kell majd bejárniuk. 

Teljesen megértette a helyzetemet. Nagyon sokat beszélgettünk erről, mindenféle érvet és ellenérvet felhoztunk, vitatkoztunk saját magunkkal. Nagyon érdekes folyamat volt, együtt, vállvetve éltük át minden pillanatát

– mesélt a döntésről.

Kerényi Miklós Máté ezt követően arra is kitért, mi volt az oka annak, hogy a távozás megfogalmazódjon benne, mondandójában pedig nem kímélte korábbi munkahelyét sem. „Ahhoz, hogy továbbra is kiegyensúlyozott hátteret tudjak biztosítani a családom számára, először a lelkemben kellett rendet tennem.

Nem csúcsosodtak ki itthon a feszültségek, de nem is akartam megvárni, hogy eljussak arra a pontra, hogy hazahozzam azt a sok kétséget, depressziót és kétszínűséget, amit bent éreztem

– számolt be őszintén az okokról.

A stabil mentális háttérre szüksége is lesz a színésznek, ugyanis párjával – annak ellenére, hogy már eddig is úgy éltek, mint a házasok – esküvőt terveznek a közeljövőben, ahol összeköthetik életüket, azt követően pedig közös gyermeket is szeretnének. A mentális stabilitás mellett a munkahelyproblémán sem kell aggódnia a párnak, Kerényi Miklós Máté ugyanis nem maradt sokáig munkanélküli, a Madách Színházban folytatja karrierjét.