Koltai Róbert mégis felléphet Ócsán, ahol korábban nemkívánatos személy lett

2024.05.11. 18:14
Koltai Róbert mégis felléphet Ócsán, ahol korábban – állítása szerint – nemkívánatos személy lett. A helyi református közösség ugyanis felajánlott egy másik helyszínt, így a színművész megtartja önálló estjét a pedagógusnapon.

Koltai Róbert, Jászai Mari-díjas színész, rendező a Magyar Hang Kultúrtáj című műsorában közölte a napokban, hogy mégis felléphet Ócsán. „Már nyolcvanéves vagyok, nagyon sok fellépésem volt az életben, és nem tudtam, hogy polgármesterek castingolnak, ez meglepett, hogy ő dönti el. Pedagógusnap alkalmából kértek fel, talán elterjedt, hogy elég sok tanárparódiám is van a műsorban” – mondta a műsorban.

Elárulta azt is, hogy az ócsai református közösség felajánlott egy másik helyszínt, így megtartja önálló estjét, amelyre már az összes jegy elkelt.

Mintegy három hete a helyi református vezető lelkész írt egy levelet, hogy nagyon szégyelli, ami történt, és engedjem meg, hogy ők meg meghívjanak

– fogalmazott Koltai Róbert.

Mint arról korábban beszámoltunk, Koltai Róbert áprilisban a Facebookon egy nyílt levélben osztotta meg, hogy nemkívánatos személy lett Ócsán. Az történt ugyanis, hogy a helyi művelődési ház felkérte egy önálló estre, majd két hét múlva lemondták a meghívást, mondván: a polgármester nem engedélyezi. Bukodi Károly ezt követően egy videóban üzente meg, hogy ő nem tiltotta ki Koltai Róbertet Ócsáról, és szerinte politikai lejárató kampány célpontja lett.

Koltai Róbert később a Népszava kérdésére közölte: szerinte a polgármester állítása, miszerint a színész a választási kampány elejére időzítette a bejegyzését, valamint a kitiltás hírének cáfolása „elmebajjal egyenlő”.