Átadták a Lábán Rudolf-díjakat

2024.05.21. 15:31
A Lábán Rudolf-díj kuratóriuma május 17-én adta át a 2023-as év legjobb hazai kortárs táncelőadásáért járó független szakmai díját. Az idei győztesek Raubinek Lili és az AHA Kollektíva.

A MU Színház és a Trafó Kortárs Művészetek Háza által létrehozott Lábán Rudolf-díj a magyarkortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak, alkotóinak elismerésének és népszerűsítésének céljából jött létre.

A Lábán Rudolf-díj nyertesei ezúttal Raubinek Lili Respect for the 23.000 című előadása, és az AHA Kollektíva Dense Piece című előadásai lettek. Különdíjban részesült Mészáros Máté Máté és én és Máté és mi című munkáiért.

A díjátadóra a Trafóban került sor. Raubinek Lili és az AHA Kollektíva díjait Barda Bea, a Trafó ügyvezető igazgatója és Szabó György, a Trafó menedzser igazgatója, Mészáros Máté különdíját pedig Böröcz Judit, a Trafó következővezetőségének tagja adta át Porteleki Áron dobperformanszának zenei kísérete mellett.

Kuratóriumának tagjai Artner Szilvia Sisso újságíró, kritikus; Bálint Orsolya tánckritikus-újságíró; Erdődi Katalin kurátor, dramaturg; Fuchs Lívia tánctörténész, tánckritikus; Králl Csaba tánckritikus, szerkesztő; Százados László művészettörténész, szerkesztő; és Török Ákos tánc- és színikritikus.