2024. június 15. 15:00
Magyarország 1
Svájc 3
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország 3
Horvátország 0
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00 ÉLŐ
Olaszország 2
Albánia 1

Graceland nem eladó – mondja Elvis Presley unokája

2024.05.22. 12:26
Riley Keogh színésznő, Elvis Presley unokája perben áll, hogy meg tudja menteni az elárverezéstől nagyapja memphisi birtokát. A Graceland néven elhíresült, múzeumként funkcionáló intézmény üzemeltetője csaknem 4 millió dollárral tartozik egy Lisa Marie Presley által 2018-ban felvett állítólagos kölcsön miatt, amelyet nem tudtak visszafizetni, ezért árvereznék el a birtokot. Keough szerint ilyen kölcsön nem is létezett.

Elvis Presley unokája, Riley Keough színésznő harcol az ellen, hogy „csalárd módon” elárverezzék Gracelandet – Elvis Presley egykori otthonát és temetkezési helyét – a legtöbbet ajánlónak. Az árverést e hét csütörtökre tervezték, de egy memphisi bíró megakadályozta, miután Presley unokája, Riley Keough ideiglenes távoltartási végzést kért és pert indított – derül ki a bírósági dokumentumokból.

Az ABC News írása szerint a 13 hektáros memphisi birtok május elején közzétett nyilvános hirdetménye szerint a Graceland múzeumot irányító Promenade Trust 3,8 millió dollárral tartozik, miután nem tudta visszafizetni a 2018-ban felvett kölcsönt. A színész Keough örökölte az alapítványt és az otthon tulajdonjogát édesanyja, Lisa Marie Presley tavalyi halála után.

A Naussany Investments and Private Lending szerint Lisa Marie Presley Gracelandet használta fedezetként a kölcsönhöz, áll a kényszerértékesítésről szóló közlönyben. Keough a Promenade Trust nevében a múlt héten perelt, azt állítva, hogy a Naussany hamis dokumentumokat mutatott be a 2023 szeptemberében felvett hitelről.

Lisa Maria Presley soha nem vett fel kölcsönt a Naussany Investmentstől, és soha nem adott megbízási szerződést a Naussany Investmentsnek

– írta Keough ügyvédje a perben.

Kimberly Philbrick, a közjegyző, akinek a neve szerepel az iratokon, jelezte, hogy soha nem találkozott Lisa Marie Presley-vel, és nem is hitelesített számára semmilyen dokumentumot – áll a bírósági beadványban. Az Associated Press SMS-t küldött Philbricknek, aki nem válaszolt. W. Bradley Russell, Keough ügyvédje sem kívánt nyilatkozni.

Kurt Naussany, akit a bírósági dokumentumokban alperesként tüntetnek fel, a kérdéseket e-mailben Gregory Naussanyhoz irányította. Gregory Naussany az AP-nek küldött e-mailben közölte: „Az ügyvédek nyilatkoznak!”, viszont a bírósági iratokban nem szerepel a cég ügyvédje.

A bírósági iratokban a floridai Jacksonville-ben és a Missouri állambeli Hollisterben lévő vállalkozások címei szerepeltek mindössze, mindkettő postahivataloké volt. A Shelby megyei bíróságon szerdára tűzték ki a végzésről szóló meghallgatást.

„Nincs semmilyen kényszerintézkedés”

„Az Elvis Presley Enterprises megerősítheti, hogy ezek az állítások hamisak. Nincs semmilyen kényszerértékesítés. Egyszerűen fogalmazva, a viszontkeresetet azért nyújtották be, hogy megállítsák a csalást” – áll az Elvis Presley Enterprises Inc. keddi közleményében.

Graceland 1982-ben nyílt meg múzeumként és turisztikai látványosságként az 1977 augusztusában, 42 évesen elhunyt énekes és színész, Elvis Presley tiszteletére. Évente több százezer látogatót vonz. A múzeummal szemben egy nagy Presley-tematikájú szórakoztató komplexum is található, amely az Elvis Presley Enterprises tulajdonában van.