2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Azahriah stylistja ledöbbent az előadó ruhatárán

PAP 4878
2024.05.26. 07:37
Varga Anitával, Azahriah stylistjával nemrég a Magyar Zene Házában hallhattak egy beszélgetést az érdeklődők. A szakember az előadó ruhásszekrényébe is betekintést engedett, persze csak képletesen.

Kit viselsz? És ki adta rád? Stylistok, avagy a láthatatlan varázslók címmel tartott előadást 2024. május 22-én a Magyar Zene Házában Cserpelyi Adrienn kulturális újságíró, aki Kiss Márkot és Varga Anitát hívta meg beszélgetőtársul. Márk divattervező és stylist, jelenleg a TV2-n futó Next Top Model Hungary adásaiban láthatják őt hétről hétre a nézők. Anita japán szakos bölcsészből lett stylist, és elsősorban a hazai zeneipar krémjét öltözteti: Azahriah, Desh, Dzsúdló, Wellhello és T.Danny is a kliense.

Azahriah-ról – aki éppen tripla Puskás-koncertet ad – és az öltözködéséről sok érdekességet tudhattak meg a nézők Varga Anitától.

Páratlan ruhatár

„Azahriah-ról azt kell tudni, hogy nem nagyon szereti, ha hozzáérnek, amit én teljesen tiszteletben tartok. Ez nemcsak rá vonatkozik, hanem a legtöbb előadóra, akivel dolgozom. Nem feltétlenül szeretik stylist segítségét igénybe venni. Közben azért mégis kellek oda. Ha valamit elképzelnek, a megvalósításhoz az én segítségemre is szükség van” – fogalmazott a stylist Baukó Attiláról, aki Azahriah néven lett ismert.

Attilát nagyon nehéz irányítani, de ő mindenben ilyen, ragaszkodik ahhoz, hogy autentikus és önazonos legyen. Ő enged úgymond a legkevesebb mozgásteret nekem, ráadásul konkrétan csak feketét hord, nem nagyon láttam másban. Talán van egy-egy fehér pólója, de nagyon függ ettől a fekete dologtól. Múltkor kértem, hogy küldje át, milyen ruhái vannak egy másik forgatáshoz. Én még olyan fekete szekrényt soha nem láttam. 

Az Emil Goodman által rendezett mariana.árok klipjénél pedig pont az volt a lényeg, hogy bizarr és futurisztikus (na meg színes) szerelés került Azahriah-ra.

„Ez a forgatás azért volt jó, mert itt egy kicsit meg lehetett »erőszakolni« Atit. Teljesen engedte, hogy öltöztessem, eljutott arra a pontra, hogy azt mondja Emil kész hátterei láttán, hogy ki kell és lehet rángatni őt a komfortzónájából” – mondta Varga Anita, aki nemcsak Azahriah-ért, de klipek vagy koncertek esetén az egész stáb öltöztetéséért is felelős: ő állította össze a Puskás-koncertek szettjeit is.

(Borítókép: Kit viselsz? És ki adta rád? Stylistok, avagy a láthatatlan varázslók című előadás. Fotó: Papajcsik Péter / Index)szettjeit is.