2024. június 21. 15:00
Szlovákia
Ukrajna
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország
Ausztria
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Megfosztják kinevezésétől a bántalmazó rappert

2024.06.08. 15:03
A hiphop világ egyik legnagyobb alakja hatalmas balhéba keveredett, miután megjelent egy videó, ahol bántalmazza volt barátnőjét. Most sorra esik ki a különböző körökből.

A Washington DC-beli egyetem, a Howard University igazgatótanácsa megfosztotta Sean „Diddy" Combs rappert tiszteletbeli diplomájától. A bejelentés azután történt, hogy a CNN közzétett egy CCTV videót arról, ahogy a hip-hop producer bántalmazza volt barátnőjét egy szálloda folyosóján.

Az egyetem pénteki közleményében kijelentette, hogy a rapper egy nemrég közzétett videón megörökített viselkedése alapjaiban összeegyeztethetetlen a Howard Egyetem alapvető értékeivel és meggyőződésével és már nem tartják méltónak az intézmény legmagasabb kitüntetésére.

Miután a videót a múlt hónapban nyilvánosságra hozták a rapper  bocsánatot kért  a Cassandra „Cassie" Ventura énekesnő elleni támadásért.

Undorodtam, amikor megtettem. Most is undorodom

– mondta Combs nyilatkozatában.

Elmentem, és szakmai segítséget kértem. Elkezdtem a terápiát és a rehabilitációt. Kérnem kellett Isten irgalmát és kegyelmét. Nagyon sajnálom

– folytatta.

Razzia a villákban

A Howard Egyetem 2014-ben adományozta a diplomát Combsnak. Az intézmény nyilatkozatában azt írta, hogy megszünteti a rapper nevére szóló ösztöndíjat, és felbontja a vele kötött 2016-os „ajándékszerződést". Ez a megállapodás 1 millió dollár adomány volt, amelyet alapítványán keresztül adományozott. A Sean Combs Alapítvány nem válaszolt a kommentárra.

Az egyetem közleménye szerint Combs nevét eltávolítják minden olyan dokumentumból, amely felsorolja a díszokleveleseket. „Az egyetem rendíthetetlenül ellenzi a személyek közötti erőszak minden formáját" – írják.

Négy nő, köztük egykori hosszútávú élettársa, Ventura is pert indított a zenész ellen, szexuális és fizikai bántalmazás miatt. A pert novemberben lezárták, Combs pedig minden szexuális zaklatással kapcsolatos vádat tagadott.

A BBC megírta, hogy tavaly decemberben kiadott nyilatkozatában Combs megvédte magát a „gyors fizetést kereső egyének" által megfogalmazott „beteg vádak" ellen.

Hadd mondjam el teljesen világosan: nem követtem el azokat a szörnyűségeket, amelyekkel vádolnak

– mondta, majd hozzátette, hogy küzdeni fog a neve tisztázásáért.

Márciusban szövetségi ügynökök razziát tartottak a sztár tulajdonában lévő két házban a szexuális kereskedelemmel kapcsolatos folyamatban lévő nyomozás részeként. Ügyvédje példátlan intézkedésnek és „a katonai szintű erő túlzott alkalmazásának" nevezte az akciót, és fenntartotta ügyfele ártatlanságát.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.