Nem csitul a botrány Jack Black zenésztársának Trump elleni merényletről szóló poénja körül

2024.07.18. 07:01
Kyle Gass, a Tenacious D humorista-zenész duó gitárosa pár nappal a Donald Trump elleni merénylet után viccet csinált a szituációból, de nem a négy fal között, hanem a színpadon. Azóta a formáció rengeteg negatív és elítélő üzenetet kap az interneten és a különböző médiumokban, most pedig a szakma egy része is ellenük fordult.

Az amerikai zenészek sem hagyták szó nélkül a volt amerikai elnök elleni merényletet, többen jelezték csalódottságukat, mások ingerülten reagáltak a támadásra. A döbbent hangulat közepette azonban arra senki sem számított, hogy lesz, aki viccet csinál a történtekből.

Mint megírtuk, egy vasárnapi sydney-i Tenacious D-koncerten Jack Black megkérdezte társfrontemberét, Kyle Gasst, hogy mit kíván, mire azt válaszolta, hogy „legközelebb ne vétse el a lövész Trumpot”. Ez pedig annyira kiverte a biztosítékot, hogy Black lemondta a zenekar összes koncertjét és megjelenését, valamint felfüggesztette a jövőbeli kreatív terveket. Egy ausztrál szenátor még az országból is kitoloncolta volna a zenekart.

Egyedül maradt a rosszul sikerült poén miatt

Most a zenész ügynöke, Michael Greene is reagált a botrányra. Mint azt a Rolling Stone megkeresésére közölte: „ Elváltak útjaink a Sydney-ben történtek után. Köszönöm.”

Kyle Gass az Instagramon kért bocsánatot a megjegyzésért: „A szöveg, amit vasárnap este a színpadon rögtönöztem Sydney-ben, rendkívül helytelen, veszélyes és szörnyű hiba volt. Nem helyeslem az erőszakot semmilyen formában, senkivel szemben. Ami történt, az tragédia volt, és hihetetlenül sajnálom az ítélőképességem  súlyos hiányát. Töredelmesen bocsánatot kérek azoktól, akiket cserben hagytam, és őszintén sajnálom, ha fájdalmat okoztam.”

Jack Black, a duó másik tagja az incidens után bejelentette, hogy nem folytatják az éppen zajló Tenacious D-turnét.

„Meglepett, amit vasárnap a műsorban mondott Kyle. Soha nem nézném el a gyűlöletbeszédet, és soha nem bátorítanám a politikai erőszakot semmilyen formában. Hosszas gondolkodás után már nem érzem helyénvalónak a Tenacious D-turné folytatását, és minden jövőbeli kreatív tervemet felfüggesztettem. Hálás vagyok a rajongóknak a támogatásukért és a megértésükért” – jegyezte meg Jack Black.