Vádat emeltek a világhírű énekes és az édesanyja ellen

2024.07.20. 19:08
Sean Kingston és édesanyja ellen vádat emeltek a miami szövetségi bíróságon egy egymillió dolláros távközlési csalás miatt. Ha elítélik őket, mindketten akár 20 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak.

Sean Kingstont februárban azzal vádolta meg egy cég, hogy nem fizette ki teljes egészében egy hatalmas tévé- és hangrendszer árát. Később rendőrök vitték el az énekest, miután a rendőrség razziát tartott floridai villájában. Az amerikai–jamaicai énekest csalás és lopás vádjával vették őrizetbe a dél-kaliforniai Fort Irwinben.

Variety most azt írja, hogy a 34 éves énekes, Kisean Anderson és az ő 61 éves édesanyja, Janice Turner nemrégiben bíróság elé állt, miután májusban letartóztatták őket.

Bűnszövetséggel és ötrendbeli távközlési csalással vádolják őket abból az okból, hogy olyan hálózatban vettek részt, amely hamis dokumentumokkal vásárolt csúcskategóriás járműveket, ékszereket és egyéb árukat gyanútlan eladóktól.

Az Egyesült Államok Florida déli körzetének ügyészsége kijelentette, hogy a vádlottak „jogtalanul gazdagodtak meg azáltal, hogy hamisan állították, hogy banki átutalásokat vagy más pénzbeli átutalást hajtottak végre”.

A hivatal szerint olyan banki átutalásokat kezdeményeztek, amelyek valójában soha nem mentek végbe, aminek következtében több mint egymillió dollárnyi vagyontárgy halmozódott fel.

Az ügyben érintett vállalat, a Ver Ver Entertainment azt állítja, hogy Sean Kingston 2023 szeptemberében a közösségi médián keresztül felvette a kapcsolatot velük, hogy vásároljon egy televíziót és egy hangrendszert.

A VÁLLALAT SZERINT AZ ÉNEKES SZÁMOS HAMIS ÁLLÍTÁSSAL, TÖBBEK KÖZÖTT AZZAL A JAVASLATTAL ÁLLT ELŐ, HOGY JUSTIN BIEBERREL KÖZÖSEN KÉSZÍT REKLÁMVIDEÓKAT A VÁLLALAT SZÁMÁRA,

és rábírta a céget, hogy a termékeket a lehető legkisebb előleggel vehesse meg.

A Ver Ver Entertainment szerint Sean Kingston nem fizette ki a fennmaradó részleteket, ezért szerződésszegés és csalás miatt beperelték őt.

A 34 éves énekes olyan slágerekről ismert, mint a Beautiful Girls, a Fire Burning és a Justin Bieberrel közös Eenie Meenie.