Visszatértek az öldöklő szörnyek, továbbra sem könyörülnek

827
2024.08.11. 06:21
Újabb résszel bővül az Oscar- és Golden Globe-díjas Ridley Scott által megálmodott Alien-franchise. A xenomorfok visszatérésére régóta vártunk – mostanáig. Az Alien: Romulus címet viselő spin-off 2024. augusztus 15-én érkezik a hazai mozikba.

A RomulusA nyolcadik utas: a Halál és a James Cameron-féle A bolygó neve: Halál közötti időben játszódik. A rendezői székben ezúttal névrokonom, Fede Álvarez foglal helyet, aki többek között a Gonosz halott és a Vaksötét című alkotást is jegyzi, a produceri feladatokat maga Ridley Scott is vállalta. 

Az új Alien-film történetéről sokat még mindig nem lehet tudni, de annyi biztos, hogy hangulatában igyekszik visszatérni a széria gyökereihez, ami már az előzetesekben is tetten érhető, ahol az eredeti űrhajóra emlékeztető környezetben menekül a legénység a rém elől. A híradásokban kezdetben mindössze egy rövid szinopszist csatoltak eddig: 

Fiatalok egy távoli világból arra kényszerülnek, hogy szembenézzenek a világegyetem legfélelmetesebb létformájával.

A főszereplő Cailee Spaeny, Isabela Merced, Aileen Wu, Spike Fearn, David Jonsson és Archie Renaux lesz. A forgatókönyvet Rodo Sayagues írta.

A trailer pedig több mint ígéretes: 

Egyelőre kérdéses, hogy a film beváltja-e a hozzáfűzött, legendás elődökhöz méltó reményeket. Az új mozi premierjének alkalmából összeszedtünk néhány érdekességet a korábbi filmekről, így olvasóink is tesztelhetik tudásukat, kideríthetik mennyit tudnak az Alien-franchiseról.

(Borítókép: Részlet A bolygó neve: Halál című filmből. Fotó: Pannonia Entertainment Ltd.)