Műteni kellett az Operettszínház visszahívott sztárját

2024.08.17. 10:01
A közönségkedvenc Sándor Pétert februárban rúgták ki, augusztusban azonban visszahívták a Budapesti Operettszínházba. Ténylegesen szeptemberben tér vissza a színpadra, ám előtte át kellett esnie egy műtéten.

Gyomorműtéten esett át Sándor Péter, a Budapesti Operettszínház kirúgott, majd visszahívott művésze. Az előadó azt nyilatkozta, hogy valószínűleg kirúgása és visszahívása, valamint alapvetően stresszes munkakörnyezet áll betegsége mögött, amely miatt már a harmadik műtéten esett át.

Sándor Pétert februárban küldték el az Operettből, miután összetűzésbe került a vezetőséggel. Bár Kiss-B. Attila nagyra értékelte munkáját, „kiemelkedő énekesi és színészi kvalitásait”, a közlemény szerint a színész megnyilvánulásainak sem tartalma, sem hangneme nem volt elfogadható, így menesztették a teátrumból.

Fél évvel később a közönség nagy örömére azonban visszahívták Sándort, aki szeptemberben állhat ismét a Nagymező utcai színpadra.

A szerepeim tekintetében egyáltalán nem voltak bennem kételyek a visszatérést illetően. Az elmúlt hat hónap bizonyos értelemben megviselt, ezt megpróbáltam nem mutatni a külvilág felé, de nyilván minden normális embert megvisel egy ilyen döntés. Ez már a múlt. Alapvetően amit megtanultam, az az, hogy semmi olyan dologgal nem kell harcolni az életben, ami még inkább konfliktusokat szül. A dolog konklúziója önmagamra nézve az, hogy próbáljak meg békében élni

– mondta a művész, akit először Dr Jekyll és Mr Hyde szerepében láthatunk újra. Emellett azt is elárulta, hogy betegségével kapcsolatban nincs pontos orvosi diagnózis, szerinte pszichoszomatikus, tehát a stressztől alakult ki.

„Öt éve kezdődött, és a harmadik ilyen beavatkozás volt, remélhetőleg ez most már jól sikerült” folytatta a színész. Sándor Péter elmondása alapján mindig nagyobb feladatokat vállalt magára, amelyekkel a stressz is nőtt, végül pedig sem az ételt, sem az életének egyes aspektusait nem tudta megemészteni. Kilenc főszerepéből egyelőre kettőt kapott vissza, még nem tudni, hogy mi lesz a többi sorsa a művész kapcsán – írja a Bors.