Meghalt a Dawson és a haverok színésze

2024.09.01. 15:15
A Dawson és a haverokban is játszó színész, Obi Ndefo 51 évesen életét vesztette, halálhírét nővére jelentette be Facebook-oldalán augusztus 31-én. Öt évvel korábban egy tragikus baleset következtében amputálni kellett mindkét lábát. Halálhírére pályatársai szomorúan reagáltak.

Obi Ndefo haláláról nővére számolt be a közösségi médiában augusztus 31-én:

Megszakad a szívem öcsém elvesztése miatt, de tudom, hogy végre elérte a békét.

A bejelentés mellé egy régebbi közös képet is mellékelt. A színész halálának oka egyelőre ismeretlen, olvasható a The Sun cikkében.

Obi Ndefo 1998 és 2002 között játszotta Bodie Wellst a Dawson és a haverok című sorozatban. Bodie, aki Capeside-ban telepedett le a családjával, és szakács lett, visszatérő szereplője volt a sorozatnak.

2019-ben tragikus baleset érte a színészt, melyet sosem tudott kiheverni

2019. augusztus 17-én mindkét lábát amputálni kellett, miután elütötte egy autó. A színész egy Los Angeles-i szupermarketben vásárolt, majd éppen pakolt az autójába, amikor egy terepjáró letért a sávjából, és belerohant. A balesetben vétkes sofőr visszafordult, és gyorsan elhajtott.

A baleset következtében azonnal elvesztette jobb lábát, de a bal lábán is súlyos sérülést szenvedett − írja a Los Angeles Times. Az orvosi segítség megérkezéséig egy járókelő maradt a helyszínen a színésszel. Később a bal lábát amputálni kellett.

Pályatársai így emlékeztek meg Obi Ndefo haláláról

Mary-Margaret Humes, aki Dawson édesanyját, Gale Leeryt alakította a sorozatban, az alábbiakat írta Instagramon: „ezek a szavak nem jönnek könnyen.” 

Nehéz felfognom, hogy elhagytál minket, drága barátom. Mindig is egy ragyogó fény voltál, és mindig az is leszel. Micsoda példát mutattál a tiszta szeretetből és kitartásból, ahogyan szembenéztél a közelmúlt kihívásaival

– tette hozzá a színésznő. „Az elmúlt évek során egymásnak küldött támogató üzeneteink mindegyikét meg fogom őrizni. Nyugodj békében, édes harcosom” − zárta gondolatait. Egy videót is megosztott a bejegyzés mellé, amelyen ő és a sorozat többi sztárja, köztük Katie Holmes, James Van Der Beek és Joshua Jackson láthatók.