Halálfélelme volt A Gyűrűk Ura Gandalfjának a balesete közben

2024.09.02. 20:37
A fantasyvilág kedvelőinek egyik első számú hőse Gandalf, azaz Ian McKellen. Az ikonikus színész még júniusban szenvedett színpadi balesetet, amiből fizikailag ugyan felépült, lelkileg azonban sokkal nehezebben dolgozza fel a történteket.

Mint megírtuk, Sir Ian McKellen közölte, hogy az év hátralévő részében szünetet tart, miután egy drámai esés során csukló- és nyaksérüléseket szenvedett a színpadon.

A 85 éves, kétszeresen Oscar-díjra jelölt brit színész júniusban a Noel Coward Színházban egy színdarab harcjelenete során szenvedett sérülést.

A színész, aki leginkább A Gyűrűk Ura Gandalfjaként ismert, egy interjúban azt mondta, hogy az eséstől „fizikailag gyengének” érzi magát. „Természetesen ez érzelmekkel teli. Mindannyian megbotlunk életünkben, csak az én koromban már nem mindig tudunk újra felállni” – nyilatkozta McKellen.

Halálfélelem és zuhanás

A brit színész felvetette: aggódik amiatt, hogy az esés az öregedése miatt történhetett. „Csak próbálom meggyőzni magam, hogy baleset volt” – mondta. Ezért azt tervezi, hogy az év hátralévő részében szabadságot vesz ki, de ragaszkodott hozzá, hogy nem azért, mert az egészsége nem engedi, hogy színpadra álljon.

Most egy friss interjúban azt mondta, hogy konkrétan halálfélelme volt az esésnél. 

Fizikálisan teljesen felépültem, érzelmileg viszont van még bennem némi maradvány, amivel meg kell küzdenem. Végig az járt a fejemben, hogy: »Itt a vég«, csak erre tudtam gondolni. Úgy látszik, kiabáltam is, hogy »eltört a nyakam, haldoklom«. Nem emlékszem, hogy ezt mondtam volna, de sok minden járt a fejemben, ahogy a testem reagált az esésre.

– mondta Ian McKellen a Reuters szemléje szerint a BBC Radiónak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport