Richard Gere Julia Robertsről: Semmi kémia nem volt köztünk a Micsoda nő!-ben

2024.09.03. 14:55
Richard Gere és Julia Roberts minden idők egyik legsikeresebb romantikus komédiájában játszott együtt, most pedig a férfi kulisszatitkokat osztott meg a leghíresebb jelenetről.

Richard Gere a Micsoda nő!-ben nyújtott alakításának köszönheti, hogy Hollywood egyik vezető szívtiprója lett. A sztár vasárnap a 81. Velencei Filmfesztivál mesterkurzusán beszélt a mozi művészetéről és mesterségéről, többek között a színészi játékról, forgatókönyvírásról, világításról és a szinkronról. A beszélgetés indításaként elhangzott, hogy Gere szombaton ünnepelte 75. születésnapját, így a tömeg „Boldog születésnapot!” ujjongással fogadta, ő pedig kötelességtudóan köszönetet mondott mindenkinek – írta meg a The Hollywood Reporter.

A mesterkurzus abszolút személyesre sikerült, a színésznek bemutattak egy klipet első filmszerepéből, a Mennyei napok (1978) című filmből, amely elmondása szerint teljesen meghatotta. Gyorsan rámutatott Homer nevű fiára, megkérte, hogy álljon fel, majd így szólt:

Azt hiszem, csak egy kicsit vagyok idősebb nála a Mennyei napokban, és ő is most kezdi színészi pályafutását. Nagyon tehetséges. Igazán jó.

De a Venezia Teniszklubban a leghangosabb ovációt – és néhány ájulást – az 1990-es sláger romkom, a Micsoda nő! egyik jelenete zsebelte be, ahol Gere karaktere, Edward, egy gazdag üzletember a zongorán játszik, amikor a szexmunkás Vivian (Julia Roberts) belép a terembe. Fülledt interakció következik, amelyben Edward levetkőzteti Viviant, és a zongora tetejére ülteti, majd végigtapogatja a mellkasát.

Nem tudott aludni, lett belőle egy jelenet

„Semmi kémia nem volt köztünk” – jelenti ki ekkor szarkasztikusan a színész, erre a közönség nevetésben tört ki. „Régóta nem láttam ezt. Ez egy szexi jelenet.” Gere utána elmondta, hogy ettől függetlenül úgy gondolja, karaktere nem volt túl kidolgozott.

A karakter alapvetően egy öltöny és egy jó frizura volt

– mondta.

A világhírű színész kulisszatitkokat is megosztott a jelenettel kapcsolatban. Az egész zongorás ötlet improvizáció volt, hogy megmutathassák Gere zongoratudását. Amikor Garry Marshall, a film rendezője megkérdezte a színészt, hogy mit csinál esténként a hotelben, akkor ő azt felelte, hogy az időeltolódás miatt nem tud aludni, így keres egy zongorát, és nekiáll játszani.

Több se kellett a rendezőnek, már le is ültette Gere-t a hangszer elé, és kiadta az utasítást, hogy játsszon valami hangulatosat. Ez a hangulat 

tükrözte karakterének belső világát.

2024-ig a Micsoda nő! több mint 460 millió dollár bevételt hozott a világ jegypénztáraiban, és bemutatásakor ez volt minden idők ötödik legtöbb bevételt hozó filmje.