Ewan McGregor csillagot kap a Hírességek sétányán

2024.09.06. 11:05
A többek között a Star Warsszal világhírűvé váló Ewan McGregor névre szóló csillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán, amivel a színészi munkájának nagyságát szeretnék elismerni.

Szeptember 12-én avatják fel Ewan McGregor, legismertebb szerepében Obi-Wan Kenobi csillagát a Hírességek sétányán. A Golden Globe- és Emmy-díjas skót színész kapja a 2789. csillagot az ikonikus utcában, amely az El Capitan színház elé kerül majd. Az átadáson Steve Nissen, Mike Mills és McGregor hőn szeretett kollégája, az Anakin Skywalkert játszó Hayden Christensen is részt vesz majd.

Az 1971-es születésű színész az 1996-os Trainspotting című film után vált sztárrá, amiben a heroinfüggő Mark Rentont játszotta. 1999-ben ismét nagyot robbantott a Star Wars előzménytrilógiájában mint Anakin Skywalker barátja és mestere, Obi-Wan Kenobi. A 2000-es évek elején rengeteg nagy szerepet kapott, játszott a Moulin Rouge! című musicalben, szerepelt a Sólyom végveszélyben című akciófilmben, valamint az Angyalok és démonokban, amely Dan Brown világhírű könyvét dolgozta fel.

A Fargo című sorozatban Ray és Emmit Stussy eljátszásáért nyert Golden Globe díjat, Emmyjét pedig a Halston című Netflix-sorozat címszerepéért kapta. Ő volt Róbert Gida a 2018-as feldolgozásban, valamint a Ragadozó madarak főgonoszát is ő alakította. Legutóbb az Egy úr Moszkvában című drámasorozatban találkozhattunk vele.