Ki ne hagyjuk az őszi Margót, ha jó könyvre vágyunk!

2024.09.06. 15:09
Bő egy hónap múlva startol az őszi Margó! Október 10. és 13. között rendezik meg idén az Őszi Margót a Nemzeti Táncszínházban, ahol friss könyvmegjelenésekkel, beszélgetésekkel, dedikálásokkal, élő podcastokkal, zenei-irodalmi műsorokkal, valamint hazai és nemzetközi szerzőkkel várják az érdeklődőket.

Az Őszi Margón mutatja be új kötetét többek között Finy Petra, Gerlóczy Márton, Háy János, Kemény István, Simon Márton, Szabó T. Anna és Závada Pál.

A fesztivál külföldi vendégei között találkozhatunk Claudia Durastantival, Terézia Moraval, Sofi Oksanennel, Asko Sahlberggel, illetve Iréne Solàval is – derül ki a fesztivál Facebook-eseményéből.

A könyvbemutatókra a belépés ingyenes, helyeket érkezési sorrendben biztosítananak. A bemutatók után a szerzők dedikálnak.

Esténként különleges zenei-irodalmi programokkal készülnek, és immár tizedik alkalommal adják át, az esemény első napján, a Margó-díjat, amellyel az év legjobb első prózakötetét ismerik el. Ezen kívül az Erste támogatásának köszönhetően egy döntős Margó x Erste #higgymagadban különdíjat is kap.

Az Őszi Margón meg is vásárolhatjuk a bemutatott és más toplistás köteteket. A Program a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében a Müpa szervezésében valósul meg. A részletes programleírással a későbbiekben jelentkeznek a szervezők.