Meghalt John Ashton, a Beverly Hills-i zsaru színésze

2024.09.29. 21:00
76 évesen meghalt John Ashton amerikai színész. Neve a legtöbbek számára a Beverly Hills-i zsaru filmekből lehet ismerős a nagyközönség számára.

76 éves korában meghalt John Ashton amerikai színész, a Beverly Hills-i zsaru Taggartje – írja az IGN. A színész menedzsere elmondta, hogy rákkal vívott nagy küzdelmet. 

A színész az ismert franchise-ban három alkalommal alakította a mogorva, de valójában aranyszívű Taggartet, Axel Foley jó barátját. Ashton a nyolcvanas években élte fénykorát, számos népszerű filmben szerepelt, többek között olyan filmek stáblistájában láthattuk a nevét, mint az

  • Éjszakai rohanás,
  • Hideg nyomon,
  • A paradicsom foglyai,
  • King Kong visszatér,
  • A bizalom ára,
  • Asteroid – Ránk szakad az ég vagy a
  • Fedőneve: Jane Doe – Míg a halál el nem választ.

John Ashton alakította Cliff Nelsont, az Eric Stoltz által megformált Keith Nelson édesapját az 1987-es Valami kis szerelem című tiniromkomban, amelyet John Hughes írt és rendezett. Az 1988-as Drágám, terhes vagyok! című romantikus vígjátékban (Kevin Bacon és Elizabeth McGovern főszereplésével) ismét együtt dolgozott Hughesszal.

John a szeretet, az elkötelezettség és a szolgálat örökségét hagyja hátra. Emlékét örökre megőrzi felesége, gyermekei, unokái, valamint testvérei, nővérei, a tágabb családja és mindenki, aki szerette őt. Johnnak a világra gyakorolt hatását még generációkig emlékezni és ünnepelni fogják

– mondta Alan Somers, a színész menedzsere a TMZ-nek.

John David Ashton 1948. február 22-én született Springfieldben, Massachusettsben, idősebb Edward Richard Ashton és Eva May (Wells) Ashton gyermekeként. A connecticuti Enfieldben nőtt fel, ahol a helyi középiskolában érettségizett. Miután két évig az Ohio állambeli Defiance College-ban tanult, átiratkozott a Dél-kaliforniai Egyetemre, ahol színházművészetből szerzett diplomát.

A színész utoljára a Beverly Hills-i zsaru negyedik részében szerepelt.